Zenica

U Zenici po prvi put – koncert kultnog benda HELEM NEJSE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici po prvi put – koncert kultnog benda HELEM NEJSE – U Zenici, 16.06.2018. (drugi dan Bajrama) sa početkom od 20:00, svoj prvi solistički koncert, održat će sarajevska grupa HELEM NEJSE, u dvorištu Prve gimnazije Zenica, a u organizaciji Udruženja estradnih izvođača ZDK.

Specifičan, i po svemu drugačiji, sastav iz Sarajeva, Helem Nejse, iza sebe ima stotinu radijskih emisija i više od 20 pozorišnih izvođenja.

Helem nejse je hip-hop duo iz Sarajeva koji čine Gagara i Stihomir. Znamo ih i po istoimenoj radijskoj emisiji, kao i predstavi „Sarajevski dani terorizma” u Kamernom Teatru 55.

Rasprodani tiraž njihovog prvog albuma „Go u gostima“, objavljenog u aprilu prošle godine otvorio im je regionalnu perspektivu. U hitu “Kabadahija” ukrstili su snage sa beogradskim muzičarem Markom Louisom i najavili novi album koji će biti objavljen na jesen 2018. godine.

“Očekivanja su velika i trema je već počela raditi svoj posao, jer je za nas svaki nastup veliki izazov. Trudićemo se da opravdamo povjerenje. Za
svirku spremamo najveće hitove, rupture križnih ligamenata, medijalnih i lateralnih meniskusa, druženje s publikom i trganje njihovih glasniih žica. Furamo cašpiju, kao i obično”-kažu momci iz grupe HELEM NEJSE.

Pjesma “Kabadahija” koju je sarajevska ekipa Helem Nejse snimila u saradnji s Markom Louisom za kratko vrijeme je osvojila srca publike.

Za samo nekoliko dana preslušalo je skoro 120 hiljada osoba, a ekipu Helem Nejse, koja je izdala pjesmu nedugo nakon promocije albuma prvijenca Go u gostima, već nazivaju megacarevima i pjesmu smatraju najboljim što su momci do sad ponudili.

“Kabadahija je priča naše generacije, naših vršnjaka, koji na leđima nose i teret svojih roditelja. Ta pjesma je naš način da ukažemo na predrasude, diskriminacije i odbojnosti prema drugom i drugačijem, a što je u našem društvu, zemlji i regionu izrazito i glasno. Podjele i mržnja nas samo vraćaju nazad, a ko to još želi!? Smatramo da imamo odgovornost pokušati sačuvati našu generaciju od svih politički namenutnih vrijednosti. Nije nikakva hippie filozofija nego jednostavno zdravorazumsko razmišljanje. Ne možemo birati u koga ćemo se zaljubiti, jer srce samo bira. Zašto onda dozvoliti predrasudama da nam ubijaju ljubav?”, rekli su za Zenicablog momci iz grupe HELEM NEJSE.

Cijena karata za koncert je 10,00 KM, a sve informacije možete dobiti na brojeve telefona:

061/788-292
063/774-688
061/156-577

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno