Košarka

U Zenici ovog vikenda košarkaški turnir za mlade “Kengur Kup 2020”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici ovog vikenda košarkaški turnir za mlade “Kengur Kup 2020” – Dvadeset drugo izdanje košarkaškog turnira “Kengur kup 2020” održat će se 12. i 13. septembra u Areni “Husejin Smajlović”. Zbog epidemiološke situacije i korona virusa ove godine će izostati učešće ekipa iz inostranstva.

Košarkaški klub “Kengur” ugostit će 32 ekipe iz BiH. Osim zeničkog Čelika na listi učesnika su između ostalih: Ilidža, Gradina-Tešanj, Kakanj, Dragons –Tuzla i druge ekipe. Turnir će se igrati u pet starosnih kategorija i bit će odigrano ukupno 46 utakmica uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Generalni pokrovitelj turnira je grad Zenica koji je osim novčane pomoći Kenguru, na raspolaganje dao i Arenu. Tim povodom danas je održana i press konferencija u Gradskoj upravi uoči ovog turnira, koji ima dugu tradiciju.

“Čestitam ljudima iz Kengura koji vode ovaj projekt, no žao mi je zbog neprisustva publike. Evropskim prvenstvom u odbojci pokazali smo da je Zenica sportski grad i da možemo u najrizičnijim situacijama organizovati bilo kakvo takmičenje. Ovo je tradicionalno i moramo gajiti ovaj turnir, bez obzira ko bude ovdje gradonačelnik ili trener Kengura, ovo se mora nastaviti i održavati iz godine u godinu. Nadam da će ovo brzo proći, jer kada se bavite sportom, tu ne smije biti prekida. Ako imate prekid onda se teško vratite. Drago mi je što će se sve ekipe moći takmičiti u Areni i svima želim mnogo sreće”, izjavio je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Takmičenje će se odvijati dva dana uporedo na tri terena u Areni. Finalni mečevi na programu su oba dana u poslijepodnevnim satima.

“Sretni smo što ćemo Kup ipak održati i u ovako teškim okolnostima. Imamo 32 ekipe koje će za dva dana odigrati 46 utakmica. Igramo u pet selekcija, a u dva dana ćemo sve organizovati i sretni smo što nas je Gradska uprava podržala i što možemo nastaviti našu tradiciju. “Kengur” i “Čelik”, će vjerujem, prezentirati grad Zenicu u najboljem svjetlu. Svi klubovi moraju da budu na dispoziciji OKK Čelik, stvorila se lijepa atmosfera oko Čelika u košarci, postoji sistem, te smo mi na raspolaganju, a naš najbolji igrač i reprezentativac ovog ljeta Dino Merdanović je prešao upravo u Čelik”, istakao je Enver Jahić, predsjednik i trener KK Kengur.

Tradicionalni košarkaški turnir za mlade “Kengur kup 2020”, počinje sutra 12. septembra u 9 sati utakmicama u kategoriji pionira.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno