Ostali sportovi

U Zenici otvoren tradicionalni Bajramski šahovski turnir

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Zenici otvoren tradicionalni Bajramski šahovski turnir u tehničkoj organizaciji Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica. Turnir se održava u povodu obilježavanja kurban Bajrama.u šahovskom Domu u Zenici, a otvorio ga je Almin Dautbegović, član UO ŠK „Čelik“ iz Zenice.

Generalni sponzor je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Na turniru učestvuje 57 šahista i šahistkinja među kojima su jedan velemajstor (GM), četiri internacionalna majstora (IM) i tri FIDE majstora (FM).

Igrat će se po Švicarskom sistemu u devet kola sa tempom igre od 11 minuta po igraču, uz kompjutersko parovanje. Turnir će se rejtingovati kod FIDE za Rapid rejting listu.

Nagradni fond je 1.180,00 KM i biće podijeljen na osam prvoplasiranih šahista (980,00 KM) u rasponu od 300 do 40 KM. Dodijelit će se i specijalne nagrade (200,00 KM) za najuspješnijeg igrača ŠK „Čelik“, najuspješnijeg veterana (65+godina), najuspješnijeg kadeta (2005.godište i mlađi), najuspješniju ženu na turniru.

Direktor turnira je biti Vedad Šestić, predsjednik ŠK „Čelik“, glavni sudija IA Sejfudin Miskić, a pomoćni sudija i operater NA Belmir Miskić.

Inače, pobjednik prošlogodišnjeg tradicionalnog kurban-Bajramskog šahovskog turnira u Zenici bio je Zeničanin, IM Goran Trkulja.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno