Zenica

U Zenici održana redovna godišnja Skupština SUABNOR ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U velikoj sali JU “Dom penzionera sa stacionarom” u Zenici, održana je redovna godišnja Skupština SUABNOR ZDK –a,  a istoj su prisustvovala 22 delegata od ukupno 26 delegiranih-, saopštavaju iz SUOBNAR-a Zeničko – dobojskog kantona (ZDK).

-Na sjednici su razmatrani i usvojeni Izvještaj o radu za prethodni jednogodišnji period, Program rada za naredni jednogodišnji period, te Izvještaj Nadzornog odbora i Komisije za popis. Takođe, donesena je odluka da se prihvate izmjene i dopune Statuta SUABNOR ZDK-a. U suštini poruka je da Udruženja antifašističkog karaktera moraju svojim aktivnostima podstaknuti antifašističke procese ukoliko se želimo suprotstaviti sve očitijem naletu fašizma. Smatra se da podrška Udruženjima na lokalnom nivou mora biti veća od strane lokalnih vlasti. Takođe, uticaj na mlađi uzrast i njihove antifašističke svijesti je nešto čemu se neminovno mora posvetiti više pažnje u narednom periodu-, kazao nam je Sretko Radišić, predsjednik Upravnog odbora SUABNOR-a ZDK-a, koji je na ovu funkciju izabran 30.6.2021.godine.

E.Imamović

Foto delegati na Skupštini



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno