Ostali sportovi

U Zenici održan Drugi turnir u kuglanju za paraplegičare

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru obilježavanja 3.decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize (PODP) Zenica organizovalo je turnir u kuglanju za paraplegičare. Na turniru su učestvovali takmičari uz Zenice, Žepča i Visokog. Cilj ovog takmičenja, pored ostalog, bilo je nastojanje da se maksimalno promoviše aktivan život osoba sa invaliditetom, te da se osobe sa invaliditetom uključuju u sve one aktivnosti koje su im dostupne i moguće.

 -Namjera nam je da kuglanje uvedemo kao redovan sport za paraplegičare. Želimo pokazati da paraplegičari mogu biti aktivni članovi zajednice kroz sport i sve druge aktivnosti. Nastojimo da obuhvatimo kanton i da će to lagano rasti i da ćemo jednoga dana organizovati takmičenje na kantonalnom nivou –, izjavio je Harun Aliefendić, predsjednik paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica, za Zenicainfo.

S obzirom na to da su neki učesnici prvi put kuglali, prvi dio turnira je bio pokazni, gdje su učesnicima objašnjena pravila, način na koji je moguće kuglati, te im je pružena prilika za zagrijavanje. Drugi dio je bio takmičarski dio, gdje su imali učesnike u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Preuzimamo dio Izvještaja sa ovog turnira sa oficijelne facebook stranice Udruženja PODP:

-U ženskoj konkurenciji su se nalazile: Habeš Adela, Đidić Samira, Poljo Sajjra i Slišković Ljilja
U muškoj konkurenciji su se nalazili: Aliefendić Harun, Ćolić Edin, Mandžuka Tahir, Jorgić Srećko, Talić Ređib, Jukić Marinko, Đulbić Mirsad i Čamdžić Esad.
Nakon što je takmičarski dio prošao u velikoj zabavi, ali i natjecateljskom duhu, proglašeni su pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji, kojima su uručene simbolične nagrade.
U muškoj konkurenciji prva tri mjesta su zauzeli:
1. Ćolić Edin
2. Aliefendić Harun
3. Mandžuka Tahir

U ženskoj konkurenciji prva tri mjesta su zauzele:
1. Slišković Ljilja
2. Habeš Adela
3. Đidić Samira
Na samom kraju smo svoje dojmove i impresije podijelili uz osvježenje i zakusku, gdje smo naišli samo na pozitivne reakcije, zbog čega ćemo nastojati da se kuglanje ponovi i postane tradicija -, objavili su u PODP.

E.Imamović; Foto Udruženje PODP



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno