Nogomet

U Zenici nemile scene nakon meča: Vrijeđao sudiju, pa ga udario u glavu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pomalo nevjerovatne scene donio je jučer komšijski derbi u okviru 2. Kola Kantonalne lige ZDK između NK Sporting i NK Borac Tetovo. Gosti su slavili 2:1, a domaći imaju velike zamjerke na suđenje. Nakon meča vidjeli smo i nemile scene, napadnut je glavni sudija Senad Šišić iz Zenice, što je i potvrđeno u izvještaju.

“Nakon završetka utakmice igrač domaće ekipe br.10 Danijel Akrapović, dočekao sudije u svlačionici te uz negodovanje, psovao, vrijeđao i prijetio glavnom sudiji u prisustvu asistenata. Nakon saznanja za crveni karton, isti igrač prilazi i udara glavnog sudiju u predjelu glave“, navodi se u zvaničnom izvještaju.

Iz NK Sporting su se jučer brzo oglasili i navode da razmišljaju o istupanju iz lige. Prenosimo njihovo saopštenje:

Nk Sporting ozbiljno razmišlja sa istupanjem iz kantonalne lige Ze-Do kantona za seniore, jer ne želimo biti mašina koja daje novac savezu, a pri tome niko ništa ne radi. Svima nama treba biti jedan cilj , a to je da bilo koji klub iz našeg kantona izrodi bar jednog budućeg asa najvažnije sporedne stvari na svijetu i budućeg reprezentativca BiH. Međutim, teško je, jer sudije iz kola u kolo prave kardinalne greške, oni su ti koji dvije ekipe zavade u 80% slučajeva, sude mlađe sudije koji nam se smiju u lice nakon završetka utakmice da bi izazvali revolt i eventualnu kaznu za klub koju savez sa oduševljenjem očekuje.

Žalosno je da jednom sudiji instrukcije za suđenje daju igrači ili rukovodstvo bilo kojeg kluba, naš klub u svojim redovima ima bivše igrače iz Premijer lige, a ti balavci od sudija se podsmijavaju istim, izazivaju revolt i dižu svoj ego na njima. Žalosno je također da nam jedan te isti sudija sudi svako kolo i da u svakom kolu ima nekoliko kardinalnih greška, to samo dokazuje činjenicu da niko ništa ne radi, sve se radi šablonski, bez jasnog cilja i plana. Nas klub je slao i slat će kritike za sudije, ali i pohvale (manje, jer ih malo ima) ne sa ciljem da bi mi pametovali, već da bi se podigao kvalit i nešto napravilo, međutim kakve žalbe i kritike, ko to uopšte gleda.

Svi zenički klubovi su svjedoci suđenja našim klubovima u gostima i bezbroj puta sa gostovanja išli u hitnu, nismo zaštićeni, a kako bi bili jer sudije gledaju sebe zaštititi, valja opet doći na isti teren“.

SPORTSPORT.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno