Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine ni u septembarskom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nije uspjela uknjižiti pobjedu.

Nakon remija s Francuskom u Strazburu (1:1), izabranici Ivayla Peteva u Zenici su podijelili bodove s Kazahstanom (2:2). Bh. tim poslije četiri meča ima tri boda, ali zahvaljujući ostalim rezultatim u grupi, borba za jednu od pozicija koja vodi u Katar i dalje je otvorena.

Bosna i Hercegovina je u dosadašnjim mečevima kvalifikacija postigla pet golova. Dva je dao Miralem Pjanić, a po jedan Edin Džeko, Miroslav Stevanović i Luka Menalo.

Najviše pokušaja prema suparničkom golu prema podacima UEFA-e imao je Džeko (15). Samo jedan je išao u okvir, 10 ih je završilo pored gola, a četiri puta je Dijamant izblokiran. Miralem Pjanić pokušao je osam puta, od čega su četiri šuta išla prema golu, dva pored, dva su izblokirana.

Gojko Cimirot je bh. reprezentativac s najvećim procentom uspješih dodavanja (93 posto). Od 229 pasova, uspješno je bilo 213. Na drugoj poziciji, su Anel Ahmedhodžić i Siniša Saničanin (91 posto). Najviše kompletiranih dodavanja ima Miralem Pjanić (254), što je 83.5 posto od ukupnog broja pokušaja (304).

Cimirot ima i najviše oduzetih lopti (18), a slijede Saničanin, Pjanić i Ahmedhodžić (14).

Golman Ibrahim Šehić u dosadašnje četiri utakmice ima osam odbrana, u prosjeku dvije po meču, a dosad nije uspio sačuvati mrežu netaknutom.