Zenica

U ZDK-u do 2. decembra prijave na konkurs za boračke stipendije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo za boračka pitanja Vlade Zeničko-dobojskog kantona raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija studentima članovima boračkih populacija za akademsku godinu 2019/2020., a koji svoje zahtjeve mogu predati do 2. decembra ove godine.

-Prošle su godine svi studenti, koji su ispunjavali i minimalne uslove, dobili stipendiju. To je bilo prvi put od kako se dodjeljuju ove stipendije da su svi studenti, koji su aplicirali, dobili stipendije. Budžet ZDK-a za 2020. godinu još nije usvojen, ali se nadamo da ćemo, nakon usvajanja budžeta i plana utroška sredstava, ponovo moći dodijeliti stipendiju svima koji ispunjavaju uslove – kaže ministar za boračka pitanja ZDK-a Fahrudin Čolaković.

Prošle godine u tom kantonu potpisano je 2.232 ugovora o stipendiranju studenata iz boračke populacije, kojima se na godišnjem nivou isplaćuje 800 KM za prvu, a za više godine studija 1.200 KM.

-U komparaciji sa 2014. godinom, kada su bile dodijeljene 1.332 stipendije, znači da smo prošle godine našim studentima dodijelili skoro 1.000 stipendija više – napominje Čolaković.

Prvostepeni organi za podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendija su općinske i gradske službe za boračka pitanja u mjestu stanovanja studenta, koje razvrstavaju aplikacije te ih dostavljaju na potvrdu u Ministarstvo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno