Zenica

BZK Preporod: radionica izrade sapuna od filcane vune

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BZK Preporod: radionica izrade sapuna od filcane vune – Bošnjačka zajednica kulture “Preporod “Zenica organizuje Radionicu izrade sapuna od filcane vune. Radionica će biti realizovana u utorak,19.11.2019. godine sa početkom u 18 sati u Domu Preporoda. Radionicu će realizovati gospođa Amela Sikira-Čaluk iz Kaknja.

Rođena je 10.06.1969. g. u Kaknju.Zavrsila je ekonomski fakultet, a zatim i master studij.

Trenutno radi kao ofis menadžer u jednoj kompaniji . Ručnim radom se bavi od svoje 5 godine života. ali rad sa vunom je uvijek bio na prvom mjestu. Za filcanje vune se počela zanimati u januaru ove . Ono što ćemo na radionici raditi su SAPUNI OD FILCANE VUNE Filcani sapun je ručno rađeni sapun koji je “obučen “ u vunu metodom filcanja.

Filcani sapun služi za kupanje. Vuna u koju je “obučen “ sapun ima funkciju prirodne spužve, koja ima ulogu blagog  pilinga tijela, lagano prokrvljuje, budi osjetila i pomaže u anticelulitnim masažama. Vuna produzava upotrebu sapuna tj. usporava trošenje istoga. Ona je antibakterijski i antifungicidan materijal, što znači da se na njoj neće zadržavati nikakve bakterije, gljivice i plijesam niti će se s vremenom stvoriti bilo kakvi neugodni mirisi, bez obzira što će vam vuna biti većinu vremena mokra. Kako se sapun bude trošio tako će se oko njega vuna skupljati.

Sapun je kremast, napravljen većinski od prirodnih saastojaka, hidratantan i pogodan za za sve vrste koze.
Vuna je jedini materjial koji nikada nitko nije uspio kopirati sa svim svojim dejstvima.
Vuna je antialergijski materijal
Vuna je material koji je biorazgradiv.
Vuna u sebi ima prirodnu UV zaštitu.
Vuna sadrži lanolin, a istu tu komponentu sadrži i gornji sloj naše kože.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno