Politika

U ZDK niče jedna od najvećih fabrika u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministri u Vladi ZDK Antonio Šimunović i Samir Šibonjić posjetili su općinu Žepče, te firme Profil-isolation i Eagle Technology.

Prilikom posjete su upoznati s proizvodnim procesima, dosadašnjim i budućim investicijama i ulaganjima. Ministri su izrazili zahvalnost vlasnicima firmi Tadiji Filipoviću i Ivi Klariću na gostoprimstvu, kao i spremnost na podršku u budućem radu.

Profil-isolation bavi se hladnom i toplom izolacijom cjevovoda i elemenata industrijskih postrojenja, izradom i montažom kanala za klimatizaciju i ventilaciju objekata, montažom izolacijskih panela.

Poduzeće trenutno ima preko 100 uposlenih djelatnika u stalnom radnom odnosu a ovisno o potrebama projekta u stanju je angažirati dodatnu radnu snagu i podugovarače iz srodnih djelatnosti. Profil-isolation je poduzeće koje trenutno realizira jedan od najvećih projekata u BiH odnosno gradi proizvodnu halu cca 10.000 m2.

Eagle-Technology je jedna od najznačajnijih žepačkih firmi potpuno izvozno orijentirana.

Eagle-Technology je već duže vrijeme poznat kao lider u istraživanju i razvoju naprednih tehnologija u naftnom sektoru, ali i istraživanjima vezanim za proizvodnju postrojenja i uređaja za „Zelenu industriju“. Odluka da se usmjere prema zelenoj industriji i recikliranju plastike predstavlja veliki korak prema očuvanju okoliša i planetarnoj održivosti.

U preduzeću je stalno uposleno preko 100 radnika, a najavljeno je i proširenje kapaciteta proizvodnje i novo upošljavanje radnika.

“Samo novim investicijama i otvaranjem novih radnih mjesta možemo povećati broj zaposlenih, a jačanjem izvoza rast i razvoj Bosne i Hercegovine. Zahvalni smo našim privrednicima i njihovim uposlenicima nastavimo svakom proizvodu koji se izveze i proda van Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve nas da proslavljamo uspjehe naših domaćih privrednika kao što slavimo pobjede naših reprezentacija i sportista” istakao je ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić.

“Istaknimo skupa svi da smo ponosni što se proizvodi naših firmi koristi širom Svijeta. Vlada ZDK na čelu sa premijerom Nezirom Pivićem opredijeljena je da da maksimalnu podršku razvoju privrede u našem kantonu kao i jačanju konkurentnosti naših firmi. Opredijeljeni smo da našim poticajima olakšamo poslovanje, naših privrednika i svih uposlenika Zeničko-dobojski kanton hrabro korača naprijed i ponosno nosi zastavu naše domovine Bosne i Hercegovine na sajmove širom svijeta” zaključio je Šibonjić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno