Zločini

U ZDK 36 samoubistava

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zeničko-dobojskom kantonu prošle godine je izvršeno 36 samoubistava, što je za jedno više u odnosu na godinu ranije. Po načinu izvršenja 21 samoubistvo počinjeno je vješanjem, u 11 slučajeva upotrebom vatrenog oružja, a po jednom utapanjem, oštrim predmetom, skokom sa visine i bacanjem pod voz. Kad je riječ o polnoj strukturi, 26 samoubistava počinili su muškarci, a 10 žene.

Najviše samoubistava – po sedam počinila su lica starosne dobi od 50 do 60, od 60 do 70 i 70 do 80 godina, pet u dobi od 30 do 40 godina, četiri od 25 do 30 godina, tri od 40 do 50 godina, dva lica su bila starija od 80 godina i jedno mađe od 18 godina.  “Oslobođenje” navodi da su u januaru ove godine evidentirana tri samoubistva na područjima policijskih stanica Tešanj, Visoko i Breza, a jedan suicid zabilježen je i u februaru. Portparol Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić ističe da na odluku pojedinca da sam sebi oduzme život nerijetko utiču psihičko stanje, određene psihičke bolesti, ekonomski i socijalni status, stanje i problemi u porodici, kao i subjektivni osjećaj nemogućnosti iznalaženja rješenja problema ili nastale situacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno