Nogomet

U vikendu pred nama utakmice Prve lige FBiH, NK Čelik domaćin Budućnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda, 04.i 05.11. 2023.godine, igraju se utakmice 13. kola u Prvoj nogometnoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), u kojoj nastupa i zenički NK Čelik.

Po četiri utakmice na rasporedu su u subotu 04.novmbra i u nedjelju 05.novembra.

Evo rasporeda utakmica 13.kola:

Subota, 04.11.2023. u 13,30 sati

Hadžići: FK Radnik – FK Rudar (K)
Goražde: FK Goražde – NK Zvijezda
Tomislavgrad: HNK Tomislav – NK Jedinstvo
Gračanica: NK Bratstvo – FK Sloboda

Nedjelja, 05.11.2023. god. u 13,30 sati

Zenica: NK Čelik – FK Budućnost
Doboj Kakanj: FK Mladost – NK Stupčanica
Tešanj: NK TOŠK – BFK Simm Bau
Gornji Rahić: G.Rahić – OFK Gradina

Nogometaši Čelika, nakon dva uzastopna poraza, u 12.kolu prvenstva protiv Jedinstva u Bihaću (1:0) i u šesnaestini finala Kupa BiH protiv Zrnjskog u Zenici (0:6), imaju u nedjelju priliku da poprave utisak protiv Budućnosti iz Banovića. Utakmica se igra na stadionu Bilino polje u Zenici od 13,30 sati.
Službena lica na ovoj utakmici će biti: Glavni sudija: Ernad Korman (Bugojno), prvi asistent: Senad Aleta (Goražde), drugi asistent: Matej Bevanda (Čitluk), četvrti sudija: Armin Kukić (Bugojno), delegat: Mugdin Memić (Sarajevo), posmatrač suđenja: Haris Baković (Sarajevo).

Pred ovu utakmicu na oficijelnoj facebook stranici NK Čelik su, između ostalog, objavili:
– Iako je prethodni period za sve navijače, simpatizere i pripadnike crno-crvene boje izuzetno težak i bolan, ne smijemo zaboraviti glavni fokus i glavni cilj priče koju zajedno svi pišemo s ovim klubom. Ovo je klub navijača. Klub koji je u rukama navijača. Stoga, nadamo se da ćemo svi zajedno dići glavu gore, ponosno nastaviti bodriti voljeni klub već u nedjelju ponovo na Bilinom polju, te uskoro svjedočiti još ljepšim pričama na zelenom terenu, a i van njega! Jednom. Uvijek. Zauvijek -.

Nakon 12. kola prva na tabeli je tuzlanska Sloboda sa 30 bodova, druga je Stupčanica iz Olova sa 26, treće je Goražde sa 22, četvrti i peti su Simm Bau i Budućnost sa po 21 bod i t.d.
Zenički Čelik je na 10. mjestu sa 15 bodova (tri pobjede, šest remija i tri poraza, gol razlika 14:15).
Na začelju su Mladost (DK) i TOŠK sa po osam bodova i Rudar (K) sa devet bodova.

Utakmice iz Gračanice, NK Bratstvo–FK Sloboda i iz Zenice, NK Čelik – FK Budućnost, navijači širom svijeta moći će pratiti putem MYTV-a.

E.Imamović
Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno