Nogomet

FOTO: Zrinjski postigao šest golova u Zenici i savladao Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na stadionu Bilino polje večeras je odigrana zaostala utakmica 1/16 Kupa BiH u kojem su snage odmjerile ekipe NK Čelik i HŠK Zrinjski.

Zbog obaveza u Evropi ekipe Zrinjskog utakmica je odgođana sve do danas, a večerašnji termin i susret je na Bilino polje privukao oko 5.000 navijača.

Sudije: Antonio Tomić (glavni sudija) Dženan Milić i Josip Čolić (pomoćnici), 4. sudija Nihad Ljajić.

Stadion: Bilino polje, 18h.

Publika: oko 5.000

NK Čelik: Durmo, Vardo, Mehić (62′ Bajramović), Durmiš (45′ Šarić), Međuseljac (74′ Salkanović), Isaković, Mašić (62′ Karić), Žuna, Sivac, Begić, Smajić (36′ Arnautović). Trener: Dario Damjanović

HŠK Zrinjski: Marić, Marin, Čanađija, Zlomislić, Sabljić, Balić, Radić, Malekinušić, Memija, Maglica, Senić. Trener: Krunoslav Rendulić.

Od samog početka ekipa Zrinjskog je aktivno napadala i već u šestoj minuti Sabljić nakon sjajnog centaršuta sa desne strane pogađa glavom za 1:0.

U desetoj minuti nakon nesmotrenog starta u odbrani Čelika, sudija je svirao jedanaestarac koji je sigurno realizovao Antun Maglica.

U 21. minuti sjajnu šansu je imao napadač Zrinjskog nakon greške odbrane Čelika, ali lopta odlazi nekih pola metra pored stative domaćina.

U 24. minuti nakon kontranapada ekipa Zrinjskog je nakon napada imala nekoliko udaraca, lopta se odbila do Malekinušića koji zakucava loptu pod prečku gola Durme.

U 31. minuti Čanadžija je sjajno prošao po desnoj strani i provukao loptu kroz noge igraču Čelika, a Sabljić na centaršut sjajno pogađa i već nakon 30 minuta Čelik je već gubio 0:4.

U 35. minuti Zrinjski dolazi nakon loše procjene Durme do petog gola. Prazan gol pogodio je Sabljić.

Na poluvrijeme se otišlo sa 0:5 za goste iz Mostara, koji su dominirali tokom cijelog prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme je nastavljeno gdje je prvo stalo. Već u 53. minuti Prskalo šutira i lopta odlazi nekoliko centimetara pored gola Durme.

U 63. minuti ponovo sjajna šansa za Prskala. Šutira sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi pored gola. Ubrzo nakon toga Zrinjski je ponovo imao šansu iz kornera, ali udarac glavom odlazi metar preko gola.

U 75. minuti ponovo velika šansa za Zrinjski. Hrvanović je sjajno prošao i proigrao ali udarac Durmo zaustavlja. Nakon odbitka udarac glavom zaustavlja igrač Čelika, a na odbitak izlazi Prskalo koji pogađa prečku.

Kada se činilo da će utakmica završiti 0:5, u 87. minuti sa vrha kaznenog udarca silovito lijevom nogom šutira Petar Mišić i postiže gol za 0:6.

FOTO: Jasmin Hadžić Blicko

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno