Odbojka

U toku Regionalna takmičenja mlađih kategorija odbojkaškog saveza FBIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U mjesecu januaru održavaju se Regionalna takmičenja mlađih kategorija odbojkaškog saveza Federacije BIH (OS FBiH).

Proteklog vikenda odbojkaški klub Blok out iz Zenice bio je  dobar domaćin i organizator Regionalnog turnira za kadetkinje, grupa A3. Prvo mjesto i plasman na završnicu Federalnog prvenstva osvojila je ekipa Goražda sa maksimalnim učinkom od 3 pobjede, 8 bodova. Drugi je bio Kakanj sa 7 bodova, a treče Žepče sa 3 boda. Posljednje, četvrto  mjesto, bez osvojenih bodova, zauzeo je domačin Blok out. Članica ovog kluba, Sajra Durmo, proglašena je za najbolju tehničarku na turniru.

Kadeti Čelik –Volleya iz Zenice imali su premijerni nastup na Regionalnom takmičenju u Sarajevu, grupa A1. Domačin Bosna zauzeo je prvo mjesto sa tri pobjede i 8 bodova, dok su kadeti Čelika bili četvrti sa jednim bodom. Drugo mjesto Ilidža sa 5, a treće Gradina Srebrenik sa 4 boda.

Nešto bolji učinak imale su djevojčice-pionirke ŽOK Željezara Zenica, grupa A3. Na takmičenju u Odžaku bile su treće sa 4 osvojena boda. U četiri susreta uspjele su upisati jednu pobjedu protiv Napretka iz Odžaka, dok su izgubile od Naše škole-Kakanj, Maglaja i Gradine.

Nakon takmičenja u Odžaku na oficijelnoj facebook stranici ŽOK Željezara su objavili:

-Tokom takmičenja malobrojna publika roditelja i odbojkaskih simpatizera uživalo je gledajući mladost na terenu, borbu i požrtvovanost mladih igračica. Pobjednik takmičenja “Naša škola “Kakanj zasluženo je zauzela prvo mjesto sa 4 pobjede i 12 bodova. Naša ekipa pionirki osvojila je treće mjesto sa 4 boda.

Hena Husanovic je proglašena za najboljeg srednjeg blokera i dobila  nagradu od domaćina turnira.

Zahvaljujemo se domaćinu na organizaciji Turnira i gostoprimstvu, lijepo druženje nećemo zaboraviti.

Posljednji nastup na regionalnim turnirima upisaće 20. i 21.januara juniorke ŽOK Željezare, grupa A3

Nastupiće na turniru u Kaknju. U istoj grupi su osim domaćina i Željezare još Breza 1934, Igman i Maglaj.

E.Imamović

Foto sa ŽOK ŽeljezaraStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno