Zenica

U toku radovi na rekonstrukciji paviljona u OŠ Vladimir Nazor

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U toku radovi na rekonstrukciji paviljona u OŠ Vladimir Nazor – Poslije prošlogodišnjih niskih temperatura, pucanja cijevi i velike poplave u toku su radovi na popravci jednog dijela paviljona u Osnovnoj školi Vladimir Nazor. Za renoviranje je iz kantonalnog budžeta izdvojeno 73 hiljade konvertibilnih maraka.

U januaru prošle godine poplavljene su četiri učionice, biblioteka i kabinet pedagoga. Donacijom iz Javnog preduzeća Grijanje, roditelja, ali i novcem iz kantonalnog budžeta, do sada su izmještene cijevi, zamijenjeni su stolarija i pod, te električne instalacije.

Škola je krenula na vrijeme, a đaci su raspoređeni u druge kabinete, kaže direktorica OŠ Vladimir Nazor, Selvedina Durak.

Škola je napravljena davne 1958., a godinu kasnije prvi učenici sjeli su u školske klupe. Od tada do danas nikada nije zamijenjen nijedan prozor. Osim krečenja i nabavke osnovnog namještaja ovo će biti prva veća rekonstrukcija.

Kako najavljuju iz škole, u toku su pregovori sa Turskom misijom EUFOR-a oko rekonstrukcije prvog paviljona. Za aktuelne radove iz kantonalnog budžeta izdvojeno je 73 hiljade konvertibilnih maraka.

(B.K.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno