Zenica

Izvještaj o prijavama putem besplatne telefonske linije za građane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvještaj o prijavama putem besplatne telefonske linije za građane – Na inicijativu gradonačelnika Grada Zenica, Fuada Kasumovića uvedena je ˝besplatna telefonska linija˝ kao alat putem kojeg građani imaju sljedeće mogućnosti:

– da podnose pritužbe na rad zaposlenika, prijave sumnju na korupciju, upute pohvale -˝opcija 1˝

– da prijave probleme na komunalnoj infrastrukturi – ˝opcija 2˝

– da prijave lokacije pasa lutalica – ˝opcija 3˝.

Od uspostavljanja ovog servisa dana 08.02.2017. godine, pa zaključno sa 22.09.2017. godine, primljeno je ukupno 392 poziva. Od tog broja 186 poziva odnosilo se na prijave pasa lutalica i napuštenih životinja po kojima je ALBA Zenica d.o.o. putem Higijenskog servisa Zenica pravovremeno obilazila prijavljene lokacije i intervenisala. Na kvarove na javnoj rasvjeti, divlje deponije te udarne rupe, građani su, između ostalog, ukazali putem 59 poziva po osnovu kojih je Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove dala naloge za poduzimanje odgovarajućih aktivnosti. Evidentan je i određen broj poziva čiji sadržaj nije u nadležnosti Gradske uprave.

Značajan je broj poziva kojima građani iskazuju svoje povjerenje Gradonačelniku, te upućuju pohvale za njegov dosadašnji rad.

Ovom prilikom zahvaljujemo se građanima Zenice na upućenim sugestijama i prijedlozima ali i dobronamjernim kritikama.

Besplatni telefon (080 02 03 43)  dostupan je građanima 24 sata.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno