Zločini

U toku akcija policijska akcija zbog prijetnji sudijama i tužiocima u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprava policije MUP-a ZDK nešto prije podneva je objavila da su “u toku aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela počinjenih na štetu nosilaca sudskih i tužilačkih funkcija”.

U toku su aktivnosti policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na dokumentovanju krivičnih djela “Napad na službenu osobu u vršenju dužnosti" iz člana 359. Krivičnog zakona Federacije BiH” i “Ugrožavanje sigurnosti” ; iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije BiH, usmjerenih prema određenim nosiocima sudskih i tužilačkih funkcija u Zeničko-dobojskom kantonu. Aktivnosti se provode u saradnji i uz nadzor dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Obzirom da se vrše hitne i neodložne mjere i radnje, više informacija će biti dostupno u toku dana, kratko je saopćeno iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije ZDK.

Nezvanično saznajemo da se radilo o prijetnjama koje su upućene sudiji i tužiocu u ZDK, ali više detalja policija ne želi saopćiti dok se ne obave radnje hapšenja i dokumentovanja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno