Zločini

SAZNAJEMO: U dramatičnoj potjeri policije i građana uhapšen naoružani pljačkaš u centru Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako saznaje Zenicablog, naoružani maskirani napadač opljačkao je je večeras oko 21,10 samoposlugu “Hass” u prizemlju motela Richi, u ulici juraja Neidharta, na broju 15, u neposrednoj blizini stadiona Bilino polje.

Naš portal saznaje od očevidaca da je pljačkaš imao masku i veliki nož u ruci, te da je oteo od dvije radnice više od 1.000 KM, te se uputio iz objekta, ali tu prestaje njegova “sretna večer”, potvrđeno nam je iz više izvora.

Naime, mlađi Zeničanin koji se zatekao u blizini sa suprugom i djetetom, kako saznajemo od očevidaca, prolazio je pored samoposluge i vidio pljačkaša, te potrčao za njim vičući da se zaustavi i da vrati novac.

Očevici nam kažu da hrabrog Zeničanina nije zaustavio ni napad pljačkaša nožem, te da ga je uspio savladati i oteti mu novac. Pljačkaš se otrgao i počeo bježati niz ulicu Juraja Neidharta, ali je ovaj naš hrabri sugrađanin nastavio da trči za njim, pozvavši policiju.

Nekoliko policijskih patrola je za manje od pet minuta blokiralo cijeli kvart po navođenju i opisu našeg hrabrog sugrađanina, te je napadač lociran, savladan i uhapšen nedaleko od obližnje benzinske pumpe na GGM-u.

U ime napadnutih radnica i svih sugrađana čestitamo neimenovanom sugrađaninu na hrabrosti, ali i policiji na sjajnoj intervenciji.

Pokazalo se, ko zna koji put, da saradnja građana i policije uvijek rezultira sigurnijim okruženjem i boljom bezbjednošću za imovinu svih građana.

Nadamo se da će policija tokom sutrašnjeg dana izaći sa više informacija o ovoj, na sreću, neuspjeloj pljački.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno