Zenica

U susret 3. Dječijem film festivalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U susret 3. Dječijem film festivalu – Iako boravi u dalekom Dubaiju, Zeničanin Zdravko Cvjetković je odlučio podržati naš trud  i osmislio  kompletan branding DJEČIJEG FILM FESTIVALA počastivši nas  svojim novim uratkom, te mu se na ovaj način u ime cijelog osoblja festivala i Multiplexa Ekran Zenica  zahvaljujemo.

Zdravko Cvjetković  je 2004. godine na Nastavničkom odsjeku Likovne akademije u Sarajevu diplomirao slikarstvo, a inače svoje vrijeme
upotpunjava radom  na animiranim filmovima, ilustracijama, karikaturama i stripu.

U SUSRET 3. DJEČIJEM FILM FESTIVALU
Zenica 07 – 13. NOVEMBAR
Multiplex Ekran Zenica i Muzej Grada Zenice

Dječiji filmski festival je NAJVEĆA I NAJDUŽA FILMSKA SMOTRA ZA DJECU U BOSNI I HERCEGOVINI koji se održava tradicionalno jedan puta godišnje.
Za protekle dvije godine festival je privukao više od 15000 posjetilaca, organizovao više od 150 kino projekcija i preko 100 kreativnih radionica te postao jedna od najposjećenijih manifestacija za djecu u zemlji.

U svom trećem izdanju  koje će se održati od 07. do 13. novembra DJEČIJI FILM FESTIVAL obuhvata: filmski program sa više od 80 kino projekcija filmova za djecu i mlade iz SAD, Kanade, Švedske, Francuske, Finske , Norveške , Meksika, Velike Britanije , Italije, ….. Među ostvarenjima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svjetskih festivala, dokumentarci o životu životinja, nježne priče o prijateljstvu i uzbudljive misterije.

Više od 40 zabavnih i kreativnih radionica koje su važan dio festivala koje se odvijaju u holu i na platou Multiplexa Ekran Zenica, te od ove godine i na još jednoj lokaciji –  Muzeju Grada Zenica.

Osim što djeci daje priliku da u kinu, po veoma pristupačnoj cijeni, gledaju najbolje igrane, animirane i dokumentarne filmove iz dječije i porodične produkcije, DFF se tokom sedam dana trudi i da stvori prostor po mjeri i željama djece. Dio festivala su i brojne radionice i igraonice koje organizujemo u saradnji sa profesionalcima koji imaju iskustva u radu sa djecom – pojedincima, nevladinim organizacijama, domaćim i stranim kulturnim centrima, ambasadama, bibliotekama, državnim službama.

Ovaj festival postoji kako bi popularisao filmsku umjetnost i kvalitetnu zabavu za djecu, te da bi obrazovao mladu kino publiku.

Prijatelji i sponzori ovogodišnjeg izdanja su:
Grad Zenica, Raiffeisen Banka, Una Film, Tropik film & video, MCF BiH , CON FILM,  Kolibrić, Palčić, Pet Plus, Savez izviđača grada Zenica, PMK Stars …
( nastavit će se.)

Pratite nas na našoj FB stranici:
https://www.facebook.com/DjecijiFilmFestival



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno