Zenica

FOTO: Otvoreni Dani organske proizvodnje u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prisustvu proizvođača i izlagača, te pristojnog broja posjetilaca danas je u Zenici svečano otvorena deseta manifestacija “Dani organske proizvodnje Zenica 2016.”

Prisutnim su se obratili Sejad Herceg, predsjednik Saveza organske proizvodnje FBiH, Željko Hanžek, partner u proizvodnji zdrave vode i biljne organske proizvodnje iz Hrvatske, te Selver Keleštura, vd. Gradonačelnika Grada Zenice, koji je i otvorio ovu dvodnevnu manifestaciju, „Dani organske proizvodnje Zenica 2016.“

Ove godine organizator je obezbjedio 10 nagrada u vidu 10 zlatnih korpi za najuspješnije proizvođače i organizatore, a jedna je danas dodijeljena i Gradu Zenici za dugogodišnju podršku i pomoć u održavanju ove manifestacije, koju je primio Gradonačelnik Keleštura.
Zlatnu korpu za Grad Zenicu uručio mu je Ermin Delić, član organizacionog odbora manifestacije, koji je i sâm proizvođač organske hrane.
Inače, manifestacija se održava na prostoru Trga Alije Izetbegovića (kod Robne kuće Bosanka), a trajat će  od 20. do 21. septembra 2016. godine.
Organizator je Savez udruženja organskih proizvođaća Federacije BiH.

Na manifestaciji se predstavlja oko 30 proizvođača sa prostora Federacije BiH, koji su i izložiti svoje proizvode: med, voće,  povrće, ljekobilje, mliječne proizvode i slično.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno