Ostali sportovi

U subotu u Zenici do sada najjači veteranski rugby turnir u ovom dijelu Evrope

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu u Zenici do sada najjači veteranski rugby turnir u ovom dijelu Evrope –  „Ragbi Vukovi Zenica“  nakon što je funkciju istoimenog kluba predsjednika preuzeo Andrija Petrović, svojim trudom i zalaganjem potrudio se da ove godine organizuje najjači veteranski ragbi turnir u ovom dijelu Evrope.

Treći Međunarodni Ragbi veteranski turnir „Zenica 2019“, pored Petrovića, u organizacionom timu je Safet Begović, sekretar Udruženja Ragbi Vukovi Zenica, te Amir Halilović, počasni član kluba.

Predsjednik Petrović je saopštio podatke o turniru i istakao da se očekuje oko 170 učesnika ovog turnira i druženja. Ove godine svoje učešće su potvrdili Veterani iz Zagreba, Siska, Sinja, Pančeva, Starčeva, Vršca, Beograda, Zemuna, Italije, Francuske, Švicarske, Švedske, Norveške, Austrije, Njemačke, Holandije, kao i drugih zemalja cijelog regiona, Evrope i svijeta, te je sa zadovoljstvom izjavio da je ovo najjači turnir u ovom dijelu Evrope sa najviše prijavljenih učesnika. Svakako tu će biti i oko 40-ak Zeničkih “Vukova”.

“Na ovaj način, revijalna utakmica je samo jedan od povoda za dolazak u naš grad, jer ovim činom radimo i promociju naše drage Zenice, a tu je i “treće” poluvrijeme, gdje veterani obiđu naš grad i uživaju u njemu, a “Vukovi” na ovaj način pokažu kakvi su domaćini. Čast nam je velika što će ovaj treći turnir, otvoriti Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović”, rekao je Andrija Perović, te nastavio:

– Ragbi “Vukovi” počinju sa okupljanjem večeras, 12.04.2019. (petak), u Cabaret clubu, u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa zakuskom sa programom za sve veterane i goste iz cijeloga regiona. Za subotu, 13.04.2019., sa početkom od 10:00, najavljeno je okupljanje na centralnom terenu Kamberović polja, kao i izvlačenje parova za turnir, a potom utakmice turnira, a nakon turnira, opet u Cabaret clubu, bit će upriličen ručak za sve veterane i piće -, kazao je Petrović.

Ovo je treće okupljanje prijatelja iz svih krajeva bivše države ali i mnogih evropskih zemalja i pripremili smo do sada neviđeno iznenađenje za sve, jer treći turnir mora biti prepoznatljiv i upečatljiv. Potreba da se ragbi veterani sastaju planski, u određenim vremenskim periodima je počelo od manje grupe veterana koji žive u dijaspori, a onda se pristupilo organiziranim okupljanjima svih ragbi veterana Zenice. Tako imamo okupljanje u Zagrebu u junu 2015. godine, nakon toga okupljanje u Pragu, Češka, juni 2016. godine, te okupljanje u Zenici u julu 2017. godine., maju 2018. godine, te ove 2019. u aprilu. Aktivnost na organizaciji turnira su sada preuzele mlađe snage na čelu sa mnom i nadam se da će ova okupljanja i turniri prerasti u tradiciju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno