Ostali sportovi

Kadetsko i juniorsko prvenstvo ŠSFBiH: 14 mladih šahista iz Zenice na pojedinačnom prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadetsko i juniorsko prvenstvo ŠSFBiH: 14 mladih šahista iz Zenice na pojedinačnom prvenstvu – 14 mladih šahista iz Zenice na pojedinačnom otvorenom kadetskom i juniorskom prvenstvu ŠSFBiH za 2019.godinu-

Od 11.04. –14.04.2019.godine u Kulen Vakufu, Općina Bihać, održat će se 25. pojedinačno otvoreno kadetsko prvenstvo ŠSFBiH za 2019.godinu (kategorije do 8, 10,12, 14, 16 i 18 godina), te juniorsko prvenstvo ŠSFBiH (do 20 godina) u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Organizator je ŠSFBiH, tehnički organizator je ŠK „Bihać“ iz Bihaća, suorganizator ŠS Unsko-sanskog kantona.

Pobjednici po kategorijama osvajaju titule prvaka ŠSFBiH. Po tri prvoplasirana iz svake grupe stječu pravo učešća na prvenstvu BiH. Pobjednici osvajaju pehar i diplome ŠSFBiH, dok drugo i treće plasirani diplome.

Na ovom prvenstvu učestvovaće i 14 mladih šahista iz Zenice. Mlade šahovske nade će predvoditi internacionalni majstor Goran Trkulja iz Šahovskog kluba Čelik.

Učesnici na prvenstvu iz Zenice:

Daris Osmanhodžić (kategorija M-8), Zara Ibrahimagić (Ž-8), Orhan Bečić, Rayan Kapetanović i Tarik Hadžimejlić (M-10), Lorena Čerkez (Ž-10), Zinedin Ibrahimagić i Nidal Tabak (M-12), Edvin Bešlić (M-14), Adna Agičević i Dajana Ramljak (Ž-16), Nedim Šestić i Evel Karalić (M-18), Dino Marković (M-20).

Direktor turnira će biti FA Edhem Duraković, glavni sudija NA Zvonko Radović, web- operater NA Belmir Miskić iz Zenice. Kontrolno vrijeme je 60 minuta.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno