Rukomet

U subotu domaći derbi  – Škola rukometa Čelik Junior – RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U subotu domaći derbi  – Škola rukometa Čelik Junior – RK Čelik – U narednu subotu u Zenici se prvi put u historiji igra gradski derbi, izmedju Škole rukometa Čelik Junior i RK Čelika.
”Ni u subotu ne dolazi u obzir ništa drugo osim naše pobjede. Bolja smo ekpa od naših protivnika, imamo dužu klupu, bolje smo pripremljen tim i mi idemo na tri boda! Nema nikakve euforije u našem timu pred tu utakmicu.Posmatramo to kao i svaku drugu utakmnicu. Igrači jednog i drugog tima se dobro poznaju, ”raja” su i to može samo da doprinese sportskom nadmetanju dvije momčadi”, izjavio je Seldin Rizvanović, trener RK Čelika.
Analiza pa pauza u prvenstvu
Predsjednik Kluba Pane Škrbić je za našu stranicu izjavio:
”Mi smo se u Upravi kluba i sinoć na sastanku sa igračima dogovorili da odmah nakon utakmice posljednjeg prvenstvenog kola na svim nivoima Kluba napravimo kompletnu analizu protekle sezone i da utvrdimo pravce daljeg djelovanja RK Čelika. Ja smatram da je u proteklom prevenstvu došlo do dalje stabilizacije i jačanja organizacije kluba, da smo stvorili sjajan i homogen tim u kome igra svih 16 igrača koji istrče na teren, da se u Klubu radi kao da je u pitanju profesionlni pogon, ali ipak, ostvareni sportski rezultati nisu najbolji. Treći smo na tabeli, nakon Krivaje i Slobode, čime nismo zadovoljni. Sa malo više sportske sreće mogli smo biti i prvi na tabeli. Ali na proljeće je drugo poluvrijeme, što nam daje šansu da u proljeće nastavimo borbu za prvo mjesto. Ja sam siguran da RK Čelik to može, ali da sve zavisi od toga da li će Gradska uprava i Gradonačelnik Fuad Kasumović zadržati stav zauzet prije početka ove prvenstvene sezone: da se RK Čelik podržava od strane Grada, da se bori za Premijer ligu i Evropu. Ako ta podrška izostane – sve opcije su otvorene. Što se Čelika tiče – mi smo spremni na proljeće dati maksimum i ostvariti cilj!”, kaže Škrbić.
Tekst: RK Čelik; Foto: Jasmin Hadžić


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno