Rukomet

Ove subote na Bilmišću gradski derbi ŠR Čelik Junior – RK Čelik u 17,30 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote na Bilmišću gradski derbi ŠR Čelik Junior – RK Čelik u 17,30 sati – Uokviru 13.kola Prve rukometne lige FBiH, grupa Sjever (zadnje kolo jesenjeg dijela prvenstva), rukometaši ŠR Čelik Junior iz Zenice su domaćini u dvorani na Bilmišću drugom zeničkon prvoligašu, RK Čelik. Utakmica je na rasporedu u subotu u 17,30 sati.

U prošlom kolu ekipa Čelik Junior, trenera Vladimira Zeljke, zabilježila je pobjedu u Cazinu protiv Krajine rezultatom 29:33, dok su rukometaši  Čelika, trenera Seldina Rizvanovića, kao domaćini ostvarili ubjedljivu pobjedu u kantonalnom derbiju protiv Žepča sa 41:25.

Nakon ukupno 11 odigranih utakmica rukometaši Čelik Junior i rukometaši Čelika imaju isti broj bodova, te će pobjednik utakmice zauzeti treće mjesto u ligi na kraju jesenjeg dijela sezone.

– U subotu Vas očekuje još jedna odlična rukometna predstava u našem gradu. Pozivamo Vas da dođete u što većem broju i podržite zenički rukomet, a neka bolji pobijedi.
Ulaz za sve posjetioce biće otvoren 1 sat prije početka utakmice, kada će te moći kupiti i svoje ulaznice po cijeni od 3 KM. Podržite rukomet u našem gradu! – kažu u svom saopštenju pred ovaj gradski derbi iz ŠR Čelik Junior.

Da ponovimo, derbi utakmica ŠR Čelik Junior – RK Čelik igra se u subotu  15.decembra od 17,30 sati u dvorani na Bilmišću.

Parovi 13.kola:

ŠR ČELIK JUNIOR – RK ČELIK

RK SLOBODA SOLANA – RK BOSNA Centrotrans 2

RK KRIVAJA – RK LUKAVAC

ORK RUDAR – RK KAKANJ

RK ŽEPČE – RK BOSNA T

RK GRADAČAC – RK KRAJINA

(Slobodna je ekipa RK SANA 7)

Tabela Prve lige FBiH, grupa Sjever:

E.Imamović

Foto plakat

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno