Košarka

U subotu 7. kolo Lige 6

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U SKENDERIJI:  ŽKK PLAY OFF HAPPY – KŽK ČELIK (18 SATI) – U derbiju 7. kola „Lige 6“ za ženskog košarkaškog prvaka BiH u Sarajevu će se sastati ekipe ŽKK Play Off Happy i KŽK Čelik. Utakmica između Play Offa i Čelika biće susret prošlogodišnjeg prvaka i viceprvaka.
Ovaj susret na rasporedu je u subotu u dvorani Skenderija sa početkom u 18 sati, a osim ove utakmice u subotu se igra i susret između Jedinstva BH Telecom i Orlova, dok će Brčanka i Rudar Sport i svoj meč odigrati u nedjelju.
Derbi u Skenderiji će donijeti dugo očekivani derbi između dvije najkvalitetnije ženske ekipe u našoj zemlji.  Play Off i Čelik su se već sastali u ligaškom takmičenju ove sezone, a tada su Zeničanke, na svom parketu, bile uspješnije i slavile rezultatom 72-66. To je ujedno bio i jedini poraz ekipe Play Offa, tako da subotnji domaćin u susret sa Čelikom ulazi na omjeru 5-1. Zeničanke su dobile sve ovosezonske utakmice i u sutrašnji meč ulaze sa omjerom 6-0.  Propozicije takmičenja u ženskom prvenstvu za sezonu 2014/2015 su takve da nakon završetka Lige 6 nema dodatnih utakmica doigravanja, tako da će pobjednik ovog dijela takmičenja biti i prvak Bosne i Hercegovine. Čelik je prvu utakmicu između dvije ekipe dobio rezultatom 72-66, tako da zeničkoj ekipi za osvajanje naslova treba pobjeda ili poraz sa manje od 6 poena razlike. S druge strane, Play Off  bi pobjedom sa 7 ili više poena razlike, uz maksimalan učinak u preostala 3 kola, nakon sutrašnje utakmice, titulu vratio u Sarajevo.
Na današnjoj press konferenciji, a povodom ovog derbija, šef stručnog štaba Slobodan Kecman je, pored ostalog, izjavio:
„Utakmice koje smo igrali na gostovanjima iskoristili smo da podignemo nivo naše igre, a mislim da smo u tome uspjeli i zabilježili dvije pobjede. Šansu su dobile sve igračice i u principu smo zadovoljni. Naredna utakmica će biti interesantna, jer prošle utakmice nisu bile mjerodavne i mislim da možemo biti kvalitetniji i agresivniji u svakom pogledu. Djevojke treniraju i spremne su za utakmicu, i u Sarajevo idemo po pobjedu”- optimista je Kecman. Prenosimo i izjavu trenera Play Offa, Gorana Loje, koji je zadovoljan dosadašnjim razvojem situacije u Ligi 6 (sa portala sport033):
„Prije početka sezone postavili smo sebi cilj da osvojimo jedno od prva dva mjesta u Prvenstvu BiH, koja nam osiguravaju učešće u regionalnoj ligi naredne sezone, a da nam ova sezona u regionalnoj ligi posluži kao dobar poligon za razvoj naših mladih igračica. Pred početak lige 6 priželjkivali smo da prije dolaska Čelika u Sarajevo imamo skor 6:0 ili 5:1, s tim da ukoliko izgubimo u Zenici od Čelika to bude sa što manjom , dostižnom razlikom. Taj cilj smo i ostvarili, u subotnji derbi ulazimo sa skorom od 5:1 i -6 poena iz Zenice. Potpuno rasterećeni, ali i maksimalno motivisani ulazimo u susret. Vjerujem u naše igračice u potpunosti, ipak one predstavljaju perspektivu bosanskohercegovačke reprezentativne košarke u budućnosti. Igramo na našem parketu, u našoj dvorani i našem gradu i sve nam to daje dodatni motiv. Pritisak je na njima. Mi ga apsolutno nemamo, ali zato imamo veliki motiv i želju“- optimista je i trener Lojo.
Da ponovimo, Čelik je prvi meč u Zenici dobio sa 72:66 i svaki poraz manji od 6 poena značio bi odbranu duple krune. Ovaj derbi susret na rasporedu je u subotu u dvorani Skenderija sa početkom u 18 sati.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno