Ostali sportovi Zenica

U subotu 25. tradicionalni međunarodni uskrsni šahovski turnir Zenica 2024

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub „Napredak“ Zenica je organizator 25. tradicionalnog međunarodnog uskrsnog šahovskog turnira Zenica 2024. godine.

Turnir će biti jednodnevni po ubrzanom tempu. Do danas je prijavljeno 120 igrača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Danske i Crne Gore. Izrazito nas raduje učešće bivšeg prvaka Europe VM Kožul Zdenka, te nekolicine olimpijaca kako Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, tako i bivše Jugoslavije, što naš turnir svrstava u najveće i najbolje organizirane turnira u BiH, ali i regiji. Turnir se igra u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“ u Zenici sa početkom u 10:00 sati, a sustav turnira je švicarski-FIDE varijanta u 9 kola.

Tempo igre je 12 minuta + 3 sekunde po igraču do kraja partije na pad zastavice, uz primjenu pravilnika FIDE za partije sa ubrzanim tempom. Direktor turnira je Darko Popović.

Nagradni fond turnira iznosi 4.500 KM, raspoređen u 8 redovnih nagrada i 9 specijalnih nagrada. Raspis turnira se može pogledati na stranicama šahovskih saveza i na stranici chessresults.com. Pozivamo sve šahovske ljubitelje da taj dan posjete naš turnir i uživaju u partijama vrhunskih velemajstora .

Organizacioni odbor kluba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno