Košarka

U srijedu u Areni KŽK Čelik – ŽKK Play off

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u KŽK „Čelik” – U srijedu u Areni KŽK Čelik – ŽKK Play off (17h) – Druga utakmica finala

Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”). Povod za press je druga utakmica finala za prvaka BiH, sezona 2016/2017, protiv ekipe ŽKK Play off iz Sarajeva.
Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Play off na rasporedu je u srijedu 17.maja 2017. godine sa početkom u 17 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN.

Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je istakao  da je povod za današnji press, druga utakmica finala za prvaka BiH i osvrt na prvu utakmicu finala odigranu u Sarajevu. On je iznio viđenje i događanja sa prve finalne utakmici odigranoj u subotu u Sarajevu između košarkašica Čelika i Play off-a, koje prenosimo u cjelosti:

„Prva utakmica finalne serije odigrana u Sarajevu bila je skoro pa repriza finalne utakmice Kupa koja je odigrana u istoj dvorani, samo što je ovaj put domaća ekipa Play off-a od samog početka utakmice počela tuči, a što su sudije još jednom svojom prešutnom arbitražom dopustile. U drugom periodu utakmice iz dvorane je odstranjen jedan naš navijač zbog neprimjerenog ponašanja. Ne možemo i ne želimo pravdati neprimjereno ponašanje, ali isto tako ne možemo i ne želimo dopustiti da našu  ekipu čiji je prosjek 19 godina neko drsko tuče, a da mi šutimo. Nakon utakmice na adresu našeg kluba stigla je kazna od 200 maraka zbog neprimjerenog ponašanja tog navijača, međutim, u tom mailu nigdje ne piše da li će organi Saveza na bilo koji način otvoriti istragu o toj utakmici i pokušati utvrditi da li je verbalni napad sa tribina na sudiju Ademira Zurapovića hir tog navijača ili je on bio uistinu potaknut arbitražom ovog Tuzlaka. Zbog toga upućujem javno pitanje košarkaškom Savezu BIH da javno odgovore, da li su poduzeli išta na analizi te utakmice i da li će to učiniti. Bez obzira na odgovor iz Saveza, za nas je Ademir Zurapović od sada pa do kraja života nepoželjna osoba u Zenici. Sljedeće što želimo pitati Savez jeste kao je moguće da na njihov upit svi klubovi pristanu da igraju u ritmu srijeda-subota, a onda dozvole da Play off igra svoje polufinalne utakmice protiv Orlova u petak i ponedjeljak i tako sebi obezbjede čitavu radnu sedmicu odmora, dok smo mi igrali u srijedu i tako imali samo dva dana odmora. Također, upućujemo javno pitanje Košarkaškom Savezu BIH da li je unaprijed donesena odluka ko će ove godine biti prvak države u ženskoj konkurenciji. Ako jeste, neka nam to kažu da odustanemo od daljeg takmičenja da se ne izlažemo nepotrebnim troškovima koji nisu ni malo zanemarljivi. Na ovaj način ne želimo vršiti pritisak na Savez, sudije ili bilo koga drugog. Na ovaj način želimo obezbjediti našim djevojčicama koje su pokazale prekrasnu igru u ovoj sezoni normalne uslove za igranje košarke, a ne da na svako gostovanje odlaze kao na MMA meč“, zaključio je Glibo.

Prisutnim se obratio i Slobodan Kecman, šef stručnog štaba KŽK Čelik, osvrnuvši se na tok utakmice u Sarajevu. Kaže da su dobro otvorili utakmicu i riješili prvu četvrtinu sa 15:18. Nakon toga uslijedili su žustriji kontakti domaćih igračica, koje su sudije neujednačenim kriterijema tolerisale domaćim igračicama.

Ekipu Čelika stigao je i umor iz polufinalne serije, što je bio uzrok nešto slabije igre u nastavku utakmice.

Za sutrašnju utakmicu se dobro spremaju kao za nastup na svjetskom prvenstvu i uspjeli su se regenerisati od umora i pokazati će dobru igru pred domaćom publikom, koju poziva da ih podrži u ovoj važnoj utakmici. Sve igračice su zdrave i spremne za nastup. Generalno, trener Kecman je zadovoljan učinkom njegove ekipe u Kupu BiH i prvenstvu, gdje je krajnji cilj bio plasman među četiri ekipe, a to je nadmašeno sa ovom mladom ekipom, čiji je prosjek starosti ispod 20 godina.
Pehar za prvaku BiH osvojiće ekipa koja u finalnoj seriji prva dođe do tri pobjede, a titulu prvaka brani Play off.
Još jednom da podsjetimo, utakmica između košarkašica Čelika i Play off-a igra se u srijedu u Areni Zenica sa početkom u 17 sati. ULAZ JE SLOBODAN.
Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito ženske košarke, da dođu u srijedu u zeničku Arenu i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno