Kultura

U srijedu promocija knjige Merime Handanović „Jezik i stil Arsena Dedića“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu promocija knjige Merime Handanović „Jezik i stil Arsena Dedića“ –  U okviru Mjeseca knjige u Gradskoj biblioteci u Zenici, u srijedu, 9. oktobra sa početkom u 18.30 sati će biti promovisana knjiga „Jezik i stil Arsena Dedića“ autorice Merime Handanović. Knjiga je izmijenjena i korigovana verzija magistarskog rada odbranjenog u septembru 2017. godine pod naslovom „Lingvostilistička analiza postekog diskursa Arsena Dedića“ na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu pod mentorstvom prof. dr. Hasnije Muratagić-Tune.

Na promociji će govoriti: Nidžara Halilović-Čustović, Emina Selimović i Merima Handanović, a promocijom će moderirati Lejla Agić.

Merima Handanović je rođena 1991. godine u Zenici. Magistrirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na Odsjeku za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnosti naroda BiH. Doktorantica je na na Odsjeku za komparativnu knjiţevnost Filozofskog fakulteta u Sarajevu. U izdanjima Gradske biblioteke u Zenici je objavila dvije zbirke poezije: „Kihoteske“ (2016) i „Sančopanteske“ (2018).

Potpisuje lekture deset predstava u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica od 2016. godine, gdje je zaposlena na lektorskim poslovima i poslovima za odnose s javnošću.

Urednica je, lektorica i recenzentkinja brojnih knjiţevnih studija, knjiga poezije i proze. Tokom svog profesionalnog i pedagoškog rada, učestvovala je na 16. Šopovim danima na Plivi 2017. godine u Jajcu kao i na Festivalu „Radio Activa“ u Gradskoj biblioteci Zenica kao voditeljica radionica kreativnog pisanja. Objavljivala je poeziju u međunarodnim zbornicima. Književne osvrte objavljuje u u Časopisu za književnost i kulturu Društva pisaca BiH “Život”, te u Časopisu za kulturu, znanost i društvena pitanja „Motrišta“ iz Mostara.Od 2017. godine je angažovana kao stručnjakinja iz prakse na predmetu Odnosi s javnošću u kulturi na Odsjeku za kulturalne studije Univerziteta u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno