Info

U septembru su u Bosni i Hercegovini najviše rasle cijene hrane i pića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U septembru su u Bosni i Hercegovini najviše rasle cijene hrane i pića- U Bosni i Hercegovini je u septembru, na godišnjem nivou, zabilježen rast nivoa potrošačkih cijena cijena od 3 posto.

Rast cijena u septembru, na godišnjem nivou, zabilježen je za hranu i bezalkoholne napitke za 5,1 posto, cijena alkoholnih pića i duhana porasla je za 1,7 posto, stanovanje i režijski izdaci za 1,2 posto, namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće za 0,9 posto, zatim zdravstvo za 0,9 posto.

Rast cijena u odjeljku prijevoz zabilježen je od 9,2 posto, rekreacija i kultura za 1,4 posto, restorani i hoteli za 0,4 posto te odjeljku ostala dobra i usluge za 0,7 posto.

Prosječni pad cijena je zabilježen u odjeljcima: odjeća i obuća za 7,2 posto, komunikacije za 0,3 posto te Obrazovanje za 0,1 posto.

Potrošačke cijene u septembru 2021. godine u odnosu na prethodni mjesec u prosjeku su zabilježile rast za 0,8 posto.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno