Zločini

U samo nekoliko sati policijski službenici uspješno rasvijetlili ubistvo u Zavidovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U samo nekoliko sati policijski službenici uspješno rasvijetlili ubistvo u Zavidovićima a izvršioca otkrili i lišili slobode – Dana 14.12.2018. godine, u 12,05 sati, dežurna služba Policijske stanice Zavidovići je obaviještena da je u stambenom objektu, u ulici 15. septembra, pronađeno beživotno tijelo M.Dž., iz Zavidovića.

Odmah nakon zaprimljene dojave, na lice mjesta su upućeni policijski službenici Policijske stanice Zavidovići, koji su dolaskom na navedenu adresu pronašli beživotno tijelo ženske osobe, nakon čega su obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koja je i izvršila uviđaj. Uviđajnim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.
Izvršenim uviđajnim radnjama utvrđeno je da je u stanu pronađeno beživotno tijelo M.Dž., rođene 1941. godine, iz Zavidovića, na kojem se nalazilo više ubodnih rana. Po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca beživotno tijelo je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će danas biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.
Paralelno sa uviđajnim radnjama od strane policijskih timova su poduzimane aktivnosti na otkrivanju lica koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Kao rezultat navedenih aktivnosti, istog dana, oko 19,00 sati, na području Zavidovića lišeno je slobode lice F.M. rođeno 1997. godine iz Zavidovića. Navedeno lice je sprovedeno u prostorije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Takođe je izvršen pretres kuće u Zavidovićima, koju je lice koristilo, radi pronalaska i izuzimanja predmeta koji će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku. U službenim prostorijama su obavljeni razgovori i sa licima koja su mogla raspolagati određenim informacijama i koja su saslušana u svojstvu svjedoka.

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, lice F.M. će zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Ubistvo” iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH, biti predato Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i daljnje postupanje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno