Zločini

Saopćenje za javnost: Izvršenim pretresom u Visokom pronađena opojna droga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Izvršenim pretresom u Visokom pronađena opojna droga – U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice Visoko su došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica M.A., iz Visokog, koje se dovodi u vezu sa neovlaštenom prodajom i posjedovanjem opojnih droga.

U skladu sa prikupljenim saznanjima policijski službenici su dana 01.12.2018. godine, prilikom kontrole u saobraćaju, izvršili pregled lica M.A., kod kojeg su pronađene četiri pvc kesice sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, težine 1,60 grama.

U nastavku aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela počinjenih od strane navedenog lica, dana 19.12.2018. godine, službenici Policijske stanice Visoko su zajedno sa pripadnicima Specijalne policijske jedinice, uz angažovanje policijskog službenog psa za otkrivanje narkotika, na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata, koji se nalaze u mjestu Kološići a koje koristi lice M.A., rođeno 1981. godine, iz Visokog. Izvršenim pretresom pronađeno je slijedeće:

  • jedan okvir od automatske puške, u kojem se nalazi municija kalibra 7,62 mm,
  • digitalna vaga,
  • pvc kutija u kojoj se nalazi praškasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, težine 133,65 grama i
  • dijelovi pvc kesa na kojim su se nalazili tragovi praškaste materije, koja asocira na opojnu drogu speed.

Nakon izvršenog pretresa u službene prostorije Policijske stanice Visoko je privedeno  lice M.A.,  nad kojim je zavedena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno