Rukomet

U RK Čelik još jedan ugovor: Admir Kišić – novi član Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Rukometnom klubu Čelik se ozbiljnije nego ikada do sada spremaju za početak nove prvenstvene sezone i za povratak u Premijer ligu BiH. U seriji ugovora koje je Uprava kluba poslednjih dana potpisala sa igračima je i najnoviji ugovor sa mladim ali iskusnim 22-godišnjim Admirom Kišićem, koji dolazi iz RK Konjuha iz Živinica.

– Ovo je ujedno (vjerovatno) posljednji ovosezonski angažman novih igrača (osim povratnika u Klub Mirze Dervečića koji je igrao u Hrvatskoj i u Krivaji Zavidovići te Jasmina Omerovića, koji se vratio iz Španije). Nedostajalo nam je jedno desno krilo (ljevak), jer naša krila ne mogi dolaziti na treninge zbog posla: sjajni Edvin Begović ne može zbog zaposlenja u Geosondi Zenica dolaziti na treninge dok radi na gradilištu firme u Livnu, te takođe ljevak Ekrem Kobilica koji je zaposlen u Arcelor Mittalu i zbog rada u smjenama ne može trenirati. Klubu je tako na poziciji desnog krila ostao samo Amel Omerspahić. Zato je, na zahtjev Stručnog štaba, angažovan 22-godišnji Admir Kišić koji, iako veoma mlad, ima iskustvo u takmičenju u Premijer ligi BiH, nastupanjem za tuzlansku Slobodu i RK Konjuh iz Živinica. Ovim pojačanjem stavljamo tačku na kompletiranje ekipe za predstojeću prvenstvenu sezonu, po mišljenju našeg trenera prof. Seldina Rizvanovića – izjavio je za naš portal predsjednik Kluba Pane Škrbić.

Ugovor sa Admirom Kišićem je, kao i većina dosadašnjih, potpisan ne četiri naredne godine, čime se stvara tim za duži period.

O svom dolasku u RK Čelik, gdje je već obavio i prve treninge, Admir Kišić je izjavio:

”Sretan sam što sam u RK Čeliku o kome sve znam. Poznajem većinu saigrača i znam da su dobri igrači i dobri drugovi. Sa nekim sam se sretao u reprezentaciji BiH, u mlađim selekcijama i kroz druga takmičenja. Moj ubjedljivo najbolji prijatelj s kojim sam igrao u tuzlanskoj Slobodi a prije toga je bio u RK Čeliku, Enes Skopljak, doslovce mi je rekao: ”Pane Škrbić, predsjednik Čelika, je najbolji predsjednik rukometnog kluba u Bosni i Hercegovini. Dobar je čovjek i uvijek je na strani igrača. Nema prevara, nema neizvršavanja obaveza prema igračima…” Potpuno istu rečenicu mi je ponovio i sadašnji trener Slobode, moj saigrač i prijatelj Davor Kadić, koji je šest godina proveo u Čeliku. I još nekoliko igrača, bivših Čelikovaca. Zato sam se, i pored toga što sam imao nekoliko ponuda, najviše zbog ambijenta u Čeliku, odlučio da dođem u RK Čelik, zbog uslova treniranja dva puta dnevno i zbog predsjednika Škrbića. Uložiću sav svoj trud u borbi da ostvarimo cilj – Premijer liga BiH!”, kaže Kišić.

Od iduće nedjelje RK Čelik nastavlja sa treninzima u Gradskoj areni Zenica, koja je prethodnih dana bila zauzeta zbog održavanja Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno