Rukomet

Dervenčić potpisao ugovor sa RK Čelik na četiri godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dervenčić potpisao ugovor sa RK Čelik na četiri godine – Uprava Rukometnog kluba Čelik, koju predvodi agilni predsjednik Pane Škrbić, svakodnevno obavlja potpisivanje ugovora sa igračima o produžetku saradnje na duže staze.

Nakon Farisa Mrake, Danijela Jurića i Franje Duđaka, novi četvorogodšnji ugovor za RK Čelik je potpisao i povratnik u ovaj tim, Mirza Dervenčić, najveće ovosezonsko pojačanje Čelika, koji se nakon RK Bjelovar (Hrvatska) i Krivaje (Zavidovići) vratio u svoj matični klub.

– Sretan sam da sam ponovo u svom Čeliku. Kad sam sa saigračima na terenu i kad pored sebe vidim Begu (Aldina Begagića), Gušu (Edina Gušića), Polu (Riada Polića) i ostale igrače, čini mi se da nikada nisam ni otišao iz Čelika. Sviđa mi se ona narodna: svuda pođi, kući dođi. Zaista me raduje da sam ponovo tu i da izborimo Premijer ligu BiH – izjavio je Mirza Dervenčić nakon potpisivanja četvorogodišnjeg ugovora o vjernosti Čeliku.

Predsjednik kluba Pane Škrbić je, nakon potpisivanja ugovora sa Dervenčićem, izjavio:

– Piđu (Mirzu) ”ganjam” da se vrati u svoj klub još od trenutka kada je otišao iz Čelika. I evo, konačno sam u tome i uspio. Želim Mirzi lijep boravak u Čeliku i da zajedno slavimo povratak u Premijer ligu BiH. Mirza je strašan igrač, sa iskustvom u Premijer ligi i inostranstvu. On će biti ta prevaga da ostvarimo cilj – Premijer liga i Evropa! – kaže Škrbić.

Rizvanović: Od ponedjeljka u Areni

Trener Čelika Seldin Rizvanović, koji treninge sa prvom ekipom održava i u jutarnjem i u večernjem terminu, napravio je kratku analizu dosadašnjeg toka priprema i pohvalio sve igrače za odgovoran i dobar rad.

– Prezadovoljan sam odnosom igrača prema trenizima. Rade vrlo ozbiljno i odgovorno. Pripreme smo počeli 10. augusta i, nakon propriocepcije, uradili smo laganu adaptaciju organizma igrača na pojačane napore, jer je pauza, bez trenažnog procesa, bila zaista duga. Inicijalno testiranje nam je dalo uvid u stanje igrača, te smo postupno opterećivali sve mišićne grupe, kombinujući rad na Atletskom stadionu i onaj u teretani – kaže Rizvanović i dodaje šta je sve urađeno:

– drugu sedmicu smo radili aerobnu izdržljivost sa većim obimom opterećenja u odnosu na intezitet.

– paralelno smo obavili ljekarske sistematske preglede igrača i tako potvrdili da su svi igrači zdravi i spremni za veće napore.

– treću sedmicu radimo na anaerobnoj izdržljivosti i tražimo maksimalne učinke. Igrači su podijeljeni u tri grupe, sa doziranjem opterećenja prema godinama igrača, nivou spremnosti u odnosu na fiziološku krivulju te prema poziciji na kojoj igrač igra. Ubacili smo i adaptaciju ramenog pojasa na lopte da bi ulaskom u Arenu od narednog ponedjeljka bili što spremniji za rad sa loptom. Pošto neki stariji igrači, nakon duže pauze u treniranju, imaju bolove u ramenima, vodili smo računa i o tome.
Na kraju Rizavnović kaže:

– Prvu prijateljsku utakmicu smo planirali za 12. septembar, zatim dvije utakmice na turniru Zaim Kobilica, 19. i 20. septembra. Poslije dolazi prvenstva sezona, od početka oktobra, do kada ćemo biti potpuno spremni za odigravanje utakmica na najvećem nivou – zaključuje Seldin Rizvanović.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno