Info

U proteklih 18 mjeseci zaposleno 1.070 osoba s invaliditetom

U FBiH u proteklih 18 mjeseci zaposleno 1.070 osoba s invaliditetom
U FBiH u proteklih 18 mjeseci zaposleno 1.070 osoba s invaliditetom
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U proteklih 18 mjeseci zaposleno 1.070 osoba s invaliditetom- Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u proteklih 18 mjeseci osigurao je zaposlenje za 1.070 osoba sa invaliditetom.

Sredstvima Fonda je u ovom periodu osigurana podrška pri zaposlenju, održivost uposlenosti kao i profesionalna rehabilitacija za više od 1.600 osoba sa invaliditetom.

Ovi rezultati ostvareni su, između ostalog, izradom i objavljivanjem Uputstva i obrazaca za vođenje evidencija o poslodavcima, platama i iznosu posebnog doprinosa osobama sa invaliditetom, te kreiranjem tehničkih pretpostavki za efikasno procesuiranje podataka.

Naplata posebnog doprinosa u prvom kvartalu 2016. godine porasla je za 42 posto u odnosu na proteklu godinu.

Brojni poslodavci širom FBiH odlučuju se na zaposlenje osoba s invaliditetom kako bi bili izuzeti od plaćanja posebnog doprinosa, što je još jedan efekat poduzetih mjera Fonda.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno