Nesreće

U potragu za Tarikom se uključuju i rafteri

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Porodica i prijatelji nestalog Tarika Mezetovića će se okupiti u nedjelju u 9h na Ušću, na mjestu gdje naš sugrađanin Tarik Mezetović zvani “Mačak” (37) nestao je u noći između petka i subote, 30. i 31. januara u Zenici.

– Prijatelji su se nekoliko nedjelja zaredom okupljali, a ovaj put potraga će biti obimnija, najavljeno je učešće 60-ak osoba. Sa nama će biti rafteri Sportsko-rekreativnog kluba Bosna kojeg predvodi predsjednik Ekrem Tuka, pripadnici Civilne zaštite Grada Zenice, prijatelji, rodbina. Krenuće se sa čamcima i opremom sa Ušća, pa ćemo vidjeti dokle, potvrdila je njegova supruga Nejra.

Tarik je bio sa prijateljima u jednom od ugostiteljskih objekata na lokalitetu “Ušće” u Zenici, na ušću Babine rijeke u rijeku Bosnu, a kad je krenuo kući najvjerovatnije se okliznuo pored automobile i pao u korito Bosne. Prijatelji su nestanak primjetili sat nakon izlaska, kad su vidjeli otključano vozilo I dokumente u njemu, ali i otvorena vozačeva vrata uz samu obalu. Porodica je ujutro prijavila nestanak policiji u Policijskoj stanici Crkvice, a nekoliko puta za Tarikom su tragali pripadnici Civilne zaštite, Jedinice za podršku MUP-a ZDK i prijatelji.

Nestali je visok oko 170 centimetara i težak oko 80 kilograma. Za sada nema pouzdanih informacija gdje bi se mogao nalaziti. Iako nema čvrstih dokaza, pretpostavlja se da je upao u koritu te večeri nabujale Bosne, ted a se tijelo mora nalaziti nizvodno od ušća Babine rijeke u rijeku Bosnu.

uscezen2sds



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno