Zenica

U posjeti Zenici Lars Gunnar Wigemark

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prvoj zvaničnoj posjeti Gradu Zenica danas je boravio Lars Gunnar Wigemark,specijalni predstavnik Evropske unije i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

U kabinetu gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića održan je zatvoreni sastanak,kojem su prisustvovali i predsjedavajuća Gradskog vijeća Sanja Renić i pomoćnici gradonačelnika za više oblasti.

Razgovarali smo o više značajnih pitanja ove lokalne zajednice, među ostalim prioritetnim potrebama kao što su grijanje, vodosnabdijevanje,problemu pasa lutalica, budžetu,te kapacitetima javne uprave,prije svega u kontekstu lokalnog razvoja koji je jedan od prioriteta  za Evropku uniju,izjavio je Lars Wigemark.

Gradonačelnik Zenice,Fuad Kasumović je istakao, da ovom Gradu ne treba sadaka. Razgovarali smo o Zenici kao evropskom gradu,upoznao sam visokog gosta sa prioritetnim projektima. Predložio sam da upravljanje azilom preuzme neka nevladina organizacija jer Grad Zenice to ne može finansirati.

-Zeničanima sam obećao evropski Grad i želim sarađivati sa Evropom,kazao je Kasumović.

Izvor: rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno