Zenica

Grant sredstva za mala i srednja preduzeća u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grant sredstva za mala i srednja preduzeća u BiH – Tri miliona eura grant sredstava malim i srednjim preduzećima podijeljeno je na današnjoj ceremoniji u Zenici za 20 partnerskih općina i gradova u cijeloj BiH i to za projekte koji će ojačati konkurentnost odabranih preduzeća i njihov brži prodor na tržište Evropske unije.

Projekti koji će se u narednih 8 do 12 mjeseci finansirati sredstvima poreskih obveznika zemalja Evropske unije ali, posebno i Njemačke vlade, odabrani su u okviru ProLokal programa oporavka malih i srednjih preduzeća u poplavama pogođenim područjima BiH i jačanja njihove konkurentnosti na bazi partnerstva za lokalni razvoj.

Zamjenik ministra za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH, Mato Franjičević očekuje da će, uz ostalo, ovi projekti doprinijeti i razvoju sektora drvoprerade, metaloprerade, agrobiznisa i turizma.

Njemačka je sa ovakvim programima u BiH počela 2013. godine , a ambasadorica ove zemlje u BiH,Christiane Hohmann,  zadovoljna je postignutim.

Šef delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU za BiH Lars Gunnar Wigemark, ističe kako je ukupan grant ove pomoći u BiH zapravo 13 miliona eura. Devet je od Evropske unije, a ostatak je osigurala Njemačka vlada za mala i srednja preduzeća koja su, kako reče, svugdje u svijetu generator radnih mjesta.

Izvor: rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno