Nogomet

U ponedjeljak u Trening centru NFSBiH Zenica prijateljska utakmica U-21 BiH – Azerbejdžan 13h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak u Trening centru NFSBiH Zenica prijateljska utakmica U-21 BiH – Azerbejdžan 13h – Od 13. novembra 2018.godine mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U21) nalazi se u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje se priprema za prijateljski meč protiv Azerbejdžana, koji će se igrati u ponedjeljak, 19. novembra, u 13.00 sati.

Selektor Vinko Marinovićev je pozvao ove igrače za utakmicu sa Azerbejdžanom: Suan Bešić (SCO Angers, Francuska), Vladan Kovačević (Sarajevo), Jusuf Gazibegović (Liefering, Austrija), Besim Šerbečić (Rosenborg BK, Norveška), Halid Šabanović (Sarajevo), Amar Beganović (Sloboda),Vedran Vrhovac (Čelik), Nihad Mujakić (Sarajevo), Selmir Pidro (Sarajevo), Jasmin Čeliković (Inter Zaprešić, Hrvatska), Milan Savić (KV Mechelen, Belgija), Marijan Ćavar (Osijek, Hrvatska), Zinedin Mustedanagić (MFK Ružomberok, Slovačka), Amar Ćatić (PSV Eindhoven, Holandija), Vladan Danilović (Borac), Anel Šabanadžović (Željezničar), Haris Hajdarević (Željezničar), Petar Bojo (Mladost), Nermin Hajdarević (GOŠK), Marko Brkić (Zvijezda 09), Stipe Jurić (Široki Brijeg), Nardin Mulahusejnović (Maribor, Slovenija), Jovo Lukić (Krupa).

– Vedrana Vrhovca, vjerovatno, zbog povrede nećemo ni koristiti za ovu utakmicu – kazao je u prvom obraćanju novinarima selektor Marinović, koji će voditi mladi bh. tim i u narednom kvalifikacijskom ciklusu.

-Sve igrače koje smo pozvali pratili smo i ranije. Oni su uglavnom prošli kroz sve naše omladinske selekcije, a ovo okupljanje će nam dobro doći da se igrači kroz treninge i utakmicu sa Azerbejdžanom još bolje upoznaju. Do početka kvalifikacija ćemo imati još jasniju sliku o ovoj selekciji. Prvi utisci s ovom generacijom su zaista pozitivni. Momci prihvataju sve ono što se traži od njih na treninzima. Trude se, rade jako dobro. Zadovoljni smo i kvalitetom koji posjeduju. Nadamo se da će i ova generacija nastaviti da pruža kvalitetne igre poput one prethodne -, kažu u štabu naše U-21 reprezentacije.

Marinović je, sa svojim stručnim štabom, novu priliku zaslužio zbog dobrih igara te i 18 osvojenih bodova u nedavno završenim kvalifikacijma za evropsko prvenstvo 2019. godine, u kojima su “Zmajići” završili kao treći (iza Rumunije i Portugala, a ispred Švicarske, Velsa i Lihtenštajna).

Iz našeg štaba pozivaju i navijače da ih podrže, a oni će im na terenu vratiti maksimalnim zalaganjem i dobrom igrom bez obzira što se radi o prijateljskom meču.

Da ponovimo, prijateljska utakmica U-21 reprezentacija BiH – Azerbejdžan na rasporedu je u ponedjeljak 19. novembra, u 13.00 sati – Trening centar NFSBiH Zenica.

E.Imamović

Foto nfsbih



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno