Zločini

U Pojskama uhvaćen Travničanin sa drogom, u Babinoj rijeci uhapšen napadač na kombi

Policija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Pojskama uhvaćen Travničanin sa drogom, u Babinoj rijeci uhapšen napadač na kombi – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (3) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Zenica

U mjestu Pojske, od strane lica F.E. iz Travnika, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem određene količine narkotičkih sredstava. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U ulici Prve zeničke brigade, od strane lica B.S. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, tako što je isto oštetilo putničko motorno vozilo marke “VW Kombi”, registarskih oznaka 078-J-246, vlasništvo Š.S. iz Zenice. Lice B.S. je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

U mjestu Dolovi, iz kuće u vlasništvu B.S., izvršena je krađa dva tepiha. Operativnim radom na terenu, policijski službenici su pronašli otuđene tepihe, te su nastavili aktivnosti na pronalasku izvršioca navedenog krivičnog djela. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U ulici Gazi Husrev-begova, iz haustora stambene zgrade izvršena je krađa 16 vreća peleta, vlasništvo B.I. Istražitelji Policijske stanice Zavidovići su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno