Zločini

Pretučen dječak kod škole u Radakovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pretučen dječak kod škole u Radakovu – Portal hayat.ba saznaje da je dječak pretučen ispred Osnovne Škole “Skender Kulenović”, Radakovo, Zenica. Kako saznajemo, pretukli su ga učenici osmog razreda, A.K. i A. M. Kemala Softić, majka dječaka objavila je slike pretučenog sina na društvenim mrežama i zatražila savjet.

Prenosimo status majke u cijelosti:

– Savjet mi treba šta da uradim, sama ne znam šta ću jako sam šokirana i još sam u šoku. Sina su mi jučer pretukli pred školom poslije nastave, da je pao u nesvijest i takvog u nesvijeti skakao je jedan od tih napadača po njemu i udarajući ga u glavu nogom bio je u bolnici na snimanju glave CTG-a, ali ima oštećenje oka ne vidi sad na oko od udaraca. Da li da tužim te roditelje ili ne. Sama ne znam šta da uradim ipak se radilo o sekundama. Bog ga je spasio zla goreg. Veliki su troškovi iz Bolnice i snimanje glave ne radimo ni ja ni muž kako to platiti da li se pitaju ti roditelji, kako je moje dijete, što sam užasno ganuta time kako ljudi nemaju osjećaja nikakvog. Izvinjavam se na ovolikom postu, ali morala sam podijeliti s vama sve smo majke i svaka znamo kako srce boli za djetetom.Savjet molim vas. Hvala velika –

Nakon objave i slika, uslijedili su komentari ogorčenih majki. Savjetovano joj je da tuži roditelje djece koja su ga zlostavljala, školu. Dok druge nemaju povjerenje u policiju, sudstvo, pa mnoge i ne vide neku korist od prijavljivanja.

Podsjećamo posljednji slučaj maloljetničke delikvencije se dogodio u Zenici prije nekoliko dana kada su petnaestogodišnjeg Selmira Softića pretukli iza osnovne škole.

– To je bilo iza škole gdje nema kamera na terenu gdje igraju fudbal, on ide u školu Skender Kulenović u Zenici Radakovo u 8. razred – rekla je majka pretučenog dječaka Kemala Softić.
Prema njenim riječima već duže vrijeme ti dječaci su njenom sinu prijetili i izazivali ga da se tuče, a on je to izbjegavao. Ona tvrdi da se napravio krug djece i da su Selmira gurnuli tom malom da se potuku.

– Prvi dječak je krenuo na njega, ali uspio se odbraniti i tada je drugi dječak s leđa ga udario u glavu nogom i on se onesvjestio. Tada je taj drugi nastavio skakati po njemu nogama i kada su djeca počela vrištati oni su pobjegli. Taj dječak mu je tri – četiri puta skočio na glavu tenama, još koji udarac da je dobio nebi se ni probudio, tako je bar doktor rekao – kaže majka Kemala.

(Hayat/Foto: Facebook)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno