Zenica

U pet mjesnih zajednica nove nadstrešnice na autobuskim stajalištima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na području pet mjesnih zajednica Grada Zenica postavljene su nadstrešnice na autobuskim stajalištima. Radi se o mjesnim zajednicama Klopče, Ričice, Gornja Zenica, Bistrica i Pepelari.

Infrastruktura ovog tipa na teritoriji grada Zenica je nedostatna, što građanima naročito u zimskim i kišnim uslovima stvara velike poteškoće dok čekaju prijevoz. Zbog navedenog, Grad Zenica je putem Službe za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice realizovao Ugovor za nabavku i ugradnju autobuskih nadstrešnica za prigradska područja, kao i za lokalne i nerazvrstane ceste, pojašnjeno je iz resorne službe.

Osim postavljanja novih nadstrešnica, u toku je i realizacija ugovora o održavanju postojećih nadstrešnica, kojim je predviđeno čišćenje stakala, zamjena oštećenih i dotrajalih dijelova kao i uređenje stajališta na gradskom području.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno