Biznis

U Omladinskom naselju u Nemili biće fabrika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Omladinskom naselju u Nemili biće fabrika – Omladinsko naselje u Nemili vrlo brzo će dobiti svoju namjenu. Nakon provedenog ponovljenog oglasa za izdavanje u zakup, u kabinetu Gradonačelnika Fuada Kasumovića zaključen je Ugovor o zakupu na tri godine sa firmom Ecocomfort iz Zenice. Do kraja ove godine planirano je zapošljavanje oko 50, a do isteka roka od tri godine oko 210 ljudi.

– Radi se o ozbiljnim investitorima i ja se iskreno nadam da ćemo ispoštovati sve odredbe ugovora. Mi imamo malih problema oko prostornog plana jer pored prolazi auto put i da li će zahvatiti dio naselja ne znamo i zbog toga će i oni malo usportiti. Ovo je još jedan od projekata koji je grad uradio – kazao je gradonačelnik Kasumović. Vlasnik i direktor Ecocomforta Nedžad Javorovac kaže da u naredne tri godine planiraju na ovom prostoru napraviti tekstilnu zonu.

– U ovom pogonu ćemo proizvoditi tekstil i ostale proizvode od tekstila. Plan nam je sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem otvarati radna mjesta u ovom gradu – kaže Javorovac.

Grad Zenicu su izabrali kako kaže Javorovac jer su iz razgovara sa prvim ljudima shvatili da su Zenici potrebna nova ulaganja i nova zapošljavanja.

(N.G.)
rtvze.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno