Info

U Njemačku odlazi još 170 medicinara iz BiH

U Njemačku odlazi još 170 medicinara iz BiH
U Njemačku odlazi još 170 medicinara iz BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Njemačku odlazi još 170 medicinara iz BiH- U Njemačku će u narednom periodu iz BiH otići još 170 medicinara. Na septembarski konkurs za posredovanje pri pronalaženju posla u Njemačkoj prijavilo se 200 zainteresovanih lica medicinske struke, a 170 je zadovoljilo uslove.

Džejna Hurtić, koordinator projekta “Triple Win”, koji se sprovodi na osnovu sporazuma iz Njemačke i BiH o zapošljavanju, izjavila je za “Dnevni avaz”, da Savezna agencija Njemačke traži poslodavce, a BiH je zadužena za odabir kandidata.

“Sada slijede pripreme kandidata za odlazak u Njemačku. U drugoj polovini oktobra počećemo s besplatnim kursevima njemačkog jezika, te stručnim seminarom. Kurseve njemačkog jezika do stepena B2 i troškove pripreme za nostrifikaciju diplome snose njemački poslodavci”, pojasnila je Hurtićeva.

Kroz ovaj projekat u okviru njemačke razvojne saradnje od 2011. do 2016. godine posao medicinske sestre ili tehničara u Njemačkoj pronašlo je oko 400 lica iz BiH, a taj je broj u stalnom porastu, jer se proces posredovanja kontinuirano odvija.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno