Info

U BiH najveća razlika između plaća muškaraca i žena

U BiH najveća razlika između plaća muškaraca i žena
U BiH najveća razlika između plaća muškaraca i žena
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U BiH najveća razlika između plaća muškaraca i žena- Zaposlene žene u Španjolskoj, s obzirom da zarađuju za 19,3 posto manje od muškaraca, od danas do kraja godine radit će besplatno. Gledano prema jazu između zarada žena i muškaraca, u Srbiji će žene početi raditi besplatno 23. studenog, pokazalo je istraživanje londonskog Expert marketa.

Uzimajući u obzir prosječne zarade žena kao procent zarade muškaraca, Expert market je izračunao kada žene širom Europe počinju da rade praktično besplatno.

I žene u Švicarskoj počinju raditi besplatno. Ipak je jaz izmedju plaća žena i muškaraca u toj zemlji i Španjoskoj manji nego u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Austriji.

Najmanji jaz između zarada žena i muškaraca među 40 europskih zemalja je u Sloveniji a Srbija je na 10. mjestu sa razlikom između “muške” i “ženske” plaće od 11 posto.

Najslabije je plasirana Bosna i Hercegovina, gdje muškarci imaju za 46 posto veće plaće od žena, što znači da žene u toj zemlji još od 15. srpnja rade besplatno.

U Sloveniji žena u prosjeku primi 96,8 posto plaće muškarca, tako da će besplatno početi raditi tek 18. prosinca, a među prvih deset sa malim jazom u zaradama su i Malta, Poljska, Norveška i Italija.

Od zemalja iz okruženja, manja razlika u plaćama žena i muškaraca nego u Srbiji bilježi se u Hrvatskoj, gdje su plaće žena manje za 7,4 posto, dok u Makedoniji jaz dostiže 18 posto a u Albaniji 17,4 posto.

U prosjeku u Europi žene zarađuju za 17 posto manje od muškaraca i to znači da Europljanke besplatno rade od 31. listopada do kraja godine.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno