Ostali sportovi

U Neumu od 13. do 16. maja 19. kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH u šahu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Neumu od 13. do 16. maja 19. kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH u šahu – U organizaciji Šahovske Unije Bosne i Hercegovine i tehničkoj organizaciji Šahovskog Saveza Herceg-Bosne, u Neumu, hotel Zenit, odigrat će se 19. kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH u šahu.

Među učesnicima će biti i mladi šahisti zeničkog ŠK Čelik, koji su postigli odlične rezultate na Federalnom takmičenju u Kulen Vakufu, predvođeni trenerom intermajstorom Goranom Trkuljom.

U konkurenciji djevojčica nastupit će Lorena Čerkez  (Ž-10) i Lana Zakić (Ž-12).

Kod dječaka će nastupiti kategoriji M-10 Orhan Bečić.

U kategoriji M-16 nastupit će Nedim Šestić, u M-18 Dino Marković i Evel Karalić.

Ispred Šahovskog saveza Herceg-Bosne (kao domaćina) u svakoj kategoriji mogu nastupiti po četiri takmičara, a ispred Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine i Šahovskog saveza Republike Srpske po tri takmičara.

Prvoplasirani u svim kategorijama dobivaju pehar, a po tri prvoplasirana takmičara u svim kategorijama dobivaju diplome i medalje. Po dva prvoplasirana (dvije prvoplasirane) do 8, do 10, do 12, do 14, do 16 i do 18 godina stiču pravo nastupa na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Pobjednik (pobjednica) bira na kojem od dva prvenstva želi nastupiti. Prvak i prvakinja do 20 godina stiču pravo nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

 

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno