Nogomet

U nedjelju utakmice 8. kola Kantonalne lige ZDK, u Zenici dvostruki program

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju utakmice 8. kola Kantonalne lige ZDK, u Zenici dvostruki program- Predstojeće nedjelje, 15.10.2023.godine, na rasporedu su utakmice 8.kola Kantonalne lige ZDK.

Evo rasporeda 8.kola:

Zenica: NK Steel City – NK Pobjeda (u 14h)

Zenica: NK Fortuna – NK Zmaj (16)

Novi Šeher: NK Novi Šeher – FK Borac Tetovo (14,30)

Vareš: NK Vareš – FK Liješeva (14,30)

Makljenovac: NK Proleter – NK Napredak (14,30)

Derbi kola igra se u Zenici između doskorašnjeg lidera Fortune i Zmaja iz Buzić Mahale (16 sati), koji zauzimaju treće i drugo mjesto na tabeli. Novi lider na tabeli, zenički Steel City, dočekuje u Zenici ekipu Pobjede iz Tešanjke, 5.mjesto (14 sati), koja je nanijela prvi poraz Fortuni u prošlom kolu.

Tetovski Borac (6.) ide u goste ekipi Novi Šeher, fenjerašu na tabeli (10.). Vareš (8.) je domaćin Liješevi (4.), a Proleter (9.) Napretku (7.) iz Šija kod Maglaja.

Nakon sedam odigranih kola prvo mjesto zauzima zenički Steel City sa 17 bodova, drugi je Zmaj iz Buzić Mahale kod Visokog, takođe, sa 17, treća je zenička Fortuna sa 16, četvrta je Liješeva iz Visokog sa 13 bodova i t.d, dok su na začelju Novi Šeher sa jednim bodom i Proleter iz Makljenovca sa dva boda.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno