Kultura

U nedjelju “Međunarodni folklorni festival djece i mladih”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradsko umjetničko društvo “Filigran” iz Zenice, u nedjelju 12.augusta, domaćin je 4. Međunarodnog folklornog festivala djece i mladih “Sitno kolo okolo” na kojem će ove godine nastupiti oko 300 djece u sedam ansambala iz Rumunije, Crne Gore, Albanije i Bosne i Hercegovine.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiti će KUD “Ramadan Šarkić” iz Tuzi kod Podgorice, folklorna grupa “Boroka” iz rumunskog grada Oderheiu, dječili folklorni ansambl Centra za kulturu iz Drača u Albaniji, te bosanskohercegovački dječiji ansambli društava “Bašlija” iz Sarajeva, “Safir” iz Kaknja, “Plamen” iz Zenice i domaćini djeca iz Gradskog umjetničkog društva “Filigran” Zenica.

“Cilj nam je okupiti što više djece na jednom mjestu pod motom očuvanja tradicije, kulture, širenja ljubavi i razvijanje prijateljstava među mladima i djecom. Želimo sačuvati od zaborava tradicionalne običaje, narodne nošnje i plesove iz različitih zemalja, te razvijati dobru prijateljsku saradnju pomoću tradicijske narodne kulture”, kaže predsjednik GUD “Filigran” Zenica, Melih Karan.

Četvrti Međunarodni folklorni festival djece i mladih “Sitno kolo okolo” održati će se na otvorenoj sceni na Trgu Alije Izetbegovića sa početkom od 19 i 30 sati, a sat ranije svi učesnici festivala će u mimohodu proći centralnom gradskom zonom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno