Info

U Muftijstvu zeničkom potpisan Protokol o saradnji u izgradnji mesdžida u žepačkom naselju Begovina

U Muftijstvu zeničkom potpisan Protokol o saradnji u izgradnji mesdžida u žepačkom naselju Begovina – U četvrtak 10. oktobra 2019. godine u Muftijstvu zeničkom potpisan je Protokol o saradnjiizmeđu Medžlisa Islamske zajednice Žepče i Humanitarne organizacije Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Sporazumom koji su potpisali muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, gosp. Mahmoud Aly, direktor Ureda Crvenog polumjeseca UAE za BiH i predsjednik IO MIZ Žepče gosp. Edin Šišić predviđena je saradnja u realizaciji projekta izgradnje mesdžida u žepačkom naselju Begovina.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Žepče Džafer ef. Gračić, g-đa Selma Omerović, rukovodilac Odjela za projekte, gosp. Muhidin Planja, rukovodilac Odjela za jetime, prof. dr. Ahmed El-Sayed, nadzorni organ za realizaciju projjekta i Edin Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva.

Muftija zenički zahvalio se direktoru gosp. Alyu na dosadašnjoj pomoći Crvenog polumjeseca UAE kroz različite projekte, izrazivši očekivanje da će ova humanitarna organizacija i ubuduće biti aktivna, posebno u razvojnim i humanitarnim projektima od zajedničkog interesa i u službi građana BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem