Info

NVO Geopa – obavještenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obavještavamo javnost da je NVO Geopa u partnerstvu sa LIR Evolucija koja implementira trogodišnji projekat pod nazivom „ENV.net uključivanje pitanja životne sredine Zapadnog Balkana i Turske u političku agendu EU“ uspješno privela kraju ovaj projekat .

Udruženje GEOPA u okviru ovog projekta kroz 6 mjeseci provođenja projekta je organiziralo 3 prezentacije i tematske rasprave u 3 bosanskohercegovačka grada (Zenici, Tuzli i B. Luci) na temu „CIRKULARNA EKONIMAJA-prilika za razvoj“. Kroz ta tri događaja promoviran je Zakon o JPP u ZDK kao odlična prilika za investitore da kroz ovaj zakon investiraju u projekte cirkularne ekonomije. Pored toga značajna aktivnost provođenja projekta ENV.net jeste inicijativa koju je pokrenula NVO GEOPA u Parlamentu F BiH o izmjeni i dopuni “Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i električne kogeneracije F BiH” .Tom inicijativom želi se postaviti u ravnopravaniji položaj proizvođač električne energije iz OI koji proizvodi energiju za vlastite potrebe. Predloženim izmjenama i dopunama navedenog zakona došlo bi do kvalitetnije i efikasnije primjene zacrtanih ciljeva ovog zakona čime bi proces promocije i razvoja OI dobio na intenzitetu primjene u praksi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno