Info

U Muftijstvu zeničkom održan radni sastanak o temi ‘’Mektebska nastava na daljinu – Online mekteb, iskustva i preporuke’’

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Muftijstvu zeničkom održan radni sastanak o temi ‘’Mektebska nastava na daljinu – Online mekteb, iskustva i preporuke’’ – U srijedu 24. juna 2020. godine u Muftijstvu zeničkom održan je radni sastanak o temi ”Mektebska nastava na daljinu – Online mekteb, iskustva i preporuke”.

Sastankom je predsjedavao muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, a istom su prisustvovali: Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, hfz. Fahir ef. Arnaut, Irdin ef. Tutnjić, Enis ef. Salatović, Elvedin ef. Aličković, Ahmed ef. Bajrić i Edin ef. Mahmutović.

Mektebska pouka na području Muftiluka zeničkog u vrijeme vanrednih okolnosti nastalih kao posljedica pandemije korona virusa organizirana je na daljinu koristeći interaktivnu edukativnu platformu Rijaseta IZ u BiH ”Online mekteb” i druge platforme koje su mogle poslužiti u navedenu svrhu.

Sastanak sa muallimima koji su bili uspješni koristeći se nekom od platformi organiziran je sa ciljem unaprijeđenja ove aktivnosti. U tom smislu, skrenuta je pažnja na poteškoće s kojima su se muallimi i polaznici mekteba susretali u realiziranju online nastave, a definirani su prijedlozi i sugestije za poboljšanje sadržaja i tehničkih rješenja u okviru platforne ”Online mekteb”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno